Bergianska trädgården Stockholm – en perfekt vinterutflykt!

Dela inlägget:

Bergianska trädgården är en botanisk trädgård vid Brunnsviken i Stockholm. Trots att vi bott i Stockholm i över 20 år var det första gången vi var här i helgen då det dessutom var extra stämningsfullt med mängder av marschaller och tända ljus.

Edvard Andersons växthus i Bergianska trädgården

Grosshandlare Edvard Anderson testamenterade sin förmögenhet till Bergianska stiftelsen vid Kungliga Vetenskapsakademien och det är tack vare honom detta gigantiska växthus skapades.

Centralt i växthuset är en stor central hall där Medelhavsområdets inhemska och odlade växter är planterade i landskap med klippor och terrasser. I de mindre hörnrummen finns växter från bland annat Australien, Sydafrika, Kaliforniens och Mexikos ökenområden.

Bergianska trädgården Stockholm Bergianska trädgården Stockholm Bergianska trädgården Stockholm Bergianska trädgården Stockholm Bergianska trädgården Stockholm Bergianska trädgården Stockholm Bergianska trädgården Stockholm

Detta är en perfekt utflykt med barn, men även en härlig plats att bara hänga på, med en bra bok eller ta med sig datorn och jobba ett par timmar härifrån. Fuktig luft full av dofter från alla växter och träd som med lite fantasi påminner lite om att sitta mitt i en regnskog.

Det finns ett café här och entrén till Edvard Andersons växthus kostar 80:-. Gratis för barn upp till 15 år. Läs mer på bergianska.se

Victoriahuset i Bergianska trädgården

Är man här kan man även kolla in det kupolformade Victoriahuset med gigantiska näckroser med namnet Victoria vars blad är över 2 meter i diameter. Även här är det varmt och fuktigt, men inte lika mycket utrymme som i det stora växthuset för längre häng. Kvällen vi var här var även Victorahuset upplyst med ljus – så mysigt!

Victoriahuset i Bergianska trädgårdenBergianska trädgården Stockholm

Fler utflyktstips för vintern inom kort här på matochreseloggen.se!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...