fbpx
Matochresebloggen
Bergianska trädgården Stockholm
Utflykter Stockholm

Bergianska trädgården Stockholm – en perfekt vinterutflykt!

Bergianska trädgården är en botanisk trädgård vid Brunnsviken i Stockholm. Trots att vi bott i Stockholm i över 20 år var det första gången vi var här i helgen då det dessutom var extra stämningsfullt med mängder av marschaller och tända ljus.

Edvard Andersons växthus i Bergianska trädgården

Grosshandlare Edvard Anderson testamenterade sin förmögenhet till Bergianska stiftelsen vid Kungliga Vetenskapsakademien och det är tack vare honom detta gigantiska växthus skapades.

Centralt i växthuset är en stor central hall där Medelhavsområdets inhemska och odlade växter är planterade i landskap med klippor och terrasser. I de mindre hörnrummen finns växter från bland annat Australien, Sydafrika, Kaliforniens och Mexikos ökenområden.

Bergianska trädgården Stockholm Bergianska trädgården Stockholm Bergianska trädgården Stockholm Bergianska trädgården Stockholm Bergianska trädgården Stockholm Bergianska trädgården Stockholm Bergianska trädgården Stockholm

Detta är en perfekt utflykt med barn, men även en härlig plats att bara hänga på, med en bra bok eller ta med sig datorn och jobba ett par timmar härifrån. Fuktig luft full av dofter från alla växter och träd som med lite fantasi påminner lite om att sitta mitt i en regnskog.

Det finns ett café här och entrén till Edvard Andersons växthus kostar 80:-. Gratis för barn upp till 15 år. Läs mer på bergianska.se

Victoriahuset i Bergianska trädgården

Är man här kan man även kolla in det kupolformade Victoriahuset med gigantiska näckroser med namnet Victoria vars blad är över 2 meter i diameter. Även här är det varmt och fuktigt, men inte lika mycket utrymme som i det stora växthuset för längre häng. Kvällen vi var här var även Victorahuset upplyst med ljus – så mysigt!

Victoriahuset i Bergianska trädgårdenBergianska trädgården Stockholm

Fler utflyktstips för vintern inom kort här på matochreseloggen.se!

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  Liniz
  7 november, 2017 at 20:54

  Vad mysigt 🙂 hade ju tänkt mitt år som föräldrarledig skulle bli mitt år när jag upptäckte Sthlm mer?! Men så
  Blev det inte riktugt!

  • Reply
   christianmuda
   7 november, 2017 at 21:10

   Så mycket att upptäcka i Sthlm, första gången här för mig med!

Lämna gärna en kommentar