fbpx
Matochresebloggen
Höstweekend i Helsingfors
Helsingfors Kryssning Okategoriserad

Höstweekend i Helsingfors med barnen

Vardagen är tillbaka med jobb och skola – perfekt då att byta miljö några dagar. Så nu i helgen tar jag med barnen på en Höstweekend i Helsingfors för att bland annat testa Escape Rooms!

Höstweekend i Helsingfors med Escape Rooms-tema

Vi testade vårt första Escape Room av en slump när vi var i Gdansk i somras en mulen dag och googlade på “saker att göra när det regnar”. Att köra ett spel på ett Escape Room var en av de högst rankade sakerna att göra i Gdansk och vi tyckte det var så kul.

Iden att bygga ett fysiskt rum man ska ta sig ur på en begränsad tid med hjälp av ledtrådar, logik och strategi föddes i Japan 2007. Sedan dess har Escape Rooms spridits över hela världen, i Europa var Barcelona tidiga, men det finns många Escape Rooms runtom i Östeuropa och en mängd i Helsingfors.

Escape Rooms i Helsingfors

Nu finns det även Escape Rooms i Stockholm och vi har testat två av dem (Exit Games och Escape Stories), men det finns mångdubbelt fler i Helsingfors och dessutom flera där det finns rum med utmaningar utformade för barn, perfekt speciellt för vår 9-åring som inte riktigt är gammal nog för de klart kluriga rummen vi testat i Stockholm.

Rummen blir snabbt uppbokade så vi har förbokat tider på tre olika Escape Rooms, i rum med namn som “Nightshift at the museum”, “Bewtitched” och “Airplane”.

Till Helsingfors med Silja Line

För knappt två år sedan åkte vi en weekend till Helsingfors med Silja Line, då med bara en dag i land där vi åkte till ett badhus innan vi åkte hem igen. Vi gör en repris på den båtresan – barnen älskar verkligen att åka färja. (Jag kollade med dem om de kanske ville ta flyget istället denna gång, men det var inte alls intressant!).
Silja Line satsar mycket på upplevelsen ombord, bland annat på maten så det ska bli väldigt kul tycker även jag och det är klart smidigt att hoppa på färjan i Värtahamnen och sedan vakna upp utvilade framme i Helsingfors.
 

En natt i Helsingfors

Denna gång bor vi kvar en natt i Helsingfors på botuiquehotellet Klaus K, så planen är att hinna med tre Escape Rooms och även kolla in staden och äta på några intressanta restauranger där, bland annat “The Cock” som jag fått tips om från den finska bloggaren Veera Bianca (som var på samma pressresa som jag i Kassandra.) Tripadvisor i all ära, men tips från någon matintresserad som bor i staden man ska till är svårslaget!

The cock, bild lånad från Veeras blogg

Bastu!

Som den stora bastufantast jag är har jag såklart även bokat in ett besök på en bastu när vi är i Helsingfors. Löyly ligger mitt i stan  och ser riktigt ballt ut på bild, ska bli kul att testa deras bastu och ta ett dopp i havet innan vi hoppar på färjan igen för att ta oss hemåt!
 Självklart kommer det reportage på bloggen efter helgen med tips för er som är sugna på en liknande weekend!

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

  • Reply
    Liniz
    1 oktober, 2017 at 19:53

    Hoppas er weekend var toppen! Låter kul m escape rooms!

Lämna gärna en kommentar