Matochresebloggen
några timmar i Istanbul
Flygplatslounge Istanbul Okategoriserad

Två sätt att spendera några timmar i Istanbul

När vi flög till Thessaloniki (för vidare resa till Kassandra) hade vi som jag skrivit om tidigare ett byte och några timmars väntan på Istanbuls flygplats. Det första jag gjorde när jag insåg detta var att kolla upp var flygplatsen ligger. Den visade sig ligga mitt i stan, bara en kvart från kusten med bil. Perfekt!

Alternativ 1: Åka till ett lyxhotell vid kusten

Lite mer efterforskningar visade att det låg flera lyxhotell vid kusten, så när vi landade i Istanbul hoppade vi in i en taxi och en kvart senare satt vi med varsin kall öl vid poolen på ett härligt hotell!

några timmar i Istanbul

Alternativ 2: Hänga i en lounge på flygplatsen

Åker man business med Turkish Airlines har man tillgång till deras fantastiska lounge här på “hemmaflygplatsen” men det gjorde vi tyvärr inte denna gång.

Men som resande i economy kan man faktiskt komma in en lounge ändå. Det finns flera lounger här som man kan betala för att komma in, eller så kan man som jag använda ett Priority-pass för att komma in på den lounge som heter “Primeclass”. Jag får fyra loungebesök i valfria Priority-pass lounger per år utan kostnad då jag har ett Amex gold, så på hemresan passade jag på att nyttja ett av dessa klipp för att testa loungen istället för att ta mig in till stan igen. Det var också en timme kortare väntan denna gång.

några timmar i Istanbul några timmar i Istanbul några timmar i Istanbul

Fördelar med ett långt byte mellan flygen

Det finns självklara nackdelar med långa byten som att resan tar onödigt lång tid, men det finns också klara fördelar, speciellt om bytet är långt nog för att lämna flygplatsen. Man kan hinna med en minivisit i ytterligare ett land och reser man med barn kan det vara skönt att dela upp resan i etapper. Oftast hittar man dessutom lägst biljettpriser om man kan tänka sig ett längre byte.

Vad föredrar du? Billigt flyg med byte där du kan utforska ett bonusland på vägen, eller dyrare direktflyg? 

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  4000mil
  27 september, 2017 at 07:22

  Eftersom vi ständigt jagar billiga priser, flyger vi oftast med mellanlandning. Men sällan så långt att vi hinner lämna flygplatsen. Loungerna utnyttjas dock flitigt….
  När det blir direktflyg känns det sjukt lyxigt!

  • Reply
   christianmuda
   27 september, 2017 at 07:29

   Smart. Hur tar ni er in i loungerna?

Lämna gärna en kommentar