Holiday Club Åre – Recension

Dela inlägget:

Jag jobbade tidigare på en hotellkedja där en kollega tidigare varit marknadschef på Holiday Club i Åre och talat varmt om både Åre och hotellet. Så det var med förväntan jag i söndags åkte upp till Åre för en konferens på Holiday Club där vi även skulle bo och äta middag i tre dagar. Självklart passade jag på att fota lite för att ge er som funderar på att bo här en ärlig bild. Så här kommer en recension av Holiday Club Åre och tips för er som funderar på att bo här.

Ta sig till Holiday Club Åre

Rent logistiskt om man kommer med tåg, bil eller flygbuss ligger hotellet perfekt. Både tåg och flygbuss stannar vid ”Station Åre”, som är en byggnad med tågstation och lite affärer och restauranger. Från Station Åre kan man ta en gångbro över järnvägen in till hotellet – perfekt när man kommer med packning och det snöar som den dagen jag kom hit.

Holiday Club Åre

Från Holiday Club till backarna

När man sedan ska åka skidor är läget inte lika perfekt då man får bära skidorna och gå tillbaka till Station Åre. Härifrån kan man antingen gå uppför en brant backe till Åre Torg, där Bergbanan går var 20:e minut vidare till liftsystemet. Eller så tar man en buss från Station Åre en bit till närmaste lift. Det var inga problem för mig att traska upp till liften och när vi åker i Romme får vi ofta parkera en bit från backen, men det är ändå bra att veta att man inte kan åka skidor direkt från hotellet.

Holiday Club Åre

Stor lobby och skidförvaring

Hotellet öppnade 2004 och har nyligen renoverat lobby och restaurang. Här finns även en liten mataffär och skiduthyrning – allt under samma tak. Det finns gott om soffor och fåtöljer där man kan hänga efter backen men inget fokus på after ski, i alla fall inte när jag var här i slutet av Januari.

Holiday Club Åre

Nere vid receptionen finns även en stor skidförvaring med skåp man låser med sin rumsnyckel och här finns även tork för blöta pjäxor etc. Smidigt och tryggt att man kan låsa in skidorna.

Rummen på Holiday Club Åre

Hotellet har 250 rum varav sex är sviter. Alla rum har plats för minst tre personer (eller 2 vuxna och 2 barn) i en dubbelsäng och en bäddsoffa. Man har renoverat ytskikten i rummen eftersom och har börjat att totalrenovera vissa rum, men de flesta har standard från 2004, som det jag bodde i. Det märks främst i badrummet, medan själva rummet är fint med supersköna sängar.

Rummen på Holiday Club Åre Rummen på Holiday Club Åre Rummen på Holiday Club Åre

Hälften av rummen har balkong mot sjön och kan ni få ett av dem är det en klar bonus, helt underbart med denna utsikt och helt ostört till skillnad från de rum som har fönster mot tågstationen.

Rummen på Holiday Club Åre

Frukost på Holiday Club Åre

Frukosten äter man i den nyrenoverade restaurangen och detta var klart bättre än en standard-hotellfrukost. Äggröra på riktiga ägg, bra knaperstekt bacon, tre sorters gröt och så en stor buffé med fil, bröd och massa pålägg, juicer och smoothies.

Frukost på Holiday Club Åre Frukost på Holiday Club Åre Frukost på Holiday Club Åre Frukost på Holiday Club Åre

Bad och gym på Holiday Club Åre

På hotellet finns ett stort bad med inom- och utomhuspooler, en vattenrutschkana, två jacuzzis och en småbarnspool. Här finns även ett stort SATS-gym med utsikt över sjön. Entré till bad och gym ingår för hotellgästerna.

Bad på Holiday Club Åre Bad på Holiday Club ÅreBad på Holiday Club Åre

Sauna World

Längst in i badet finns ingången till Sauna World. Entré hit kostar 150:- per dag eller 300:- för hela vistelsen per person. Jag har läst att vissa gäster stör sig på att det inte ingår, men en fördel är att det är mindre folk här och verkligen blir en plats för avslappning med finsk bastu, ångbastu, ispool och fotbad. Att efter en lång dag i backen landa här inne var verkligen fantastiskt! Det finns även en bastu i omklädningsrummet om man bara vill ta en bastu utan att lösa entré till Sauna World.

Sauna World på Holiday Club Åre Sauna World på Holiday Club Åre

Restaurang Grow

Restaurangen på hotellet är nyrenoverad och har stort fokus på grönsaker som kommer in i små skålar att dela på – ”family style”, till rätter som Torskrygg (285:-), ryggbiff (275:-) eller röding (275:-). Det finns även vegetariska rätter som halloumibiff (185:-). Gott och vällagat, men vi åt bara vegetariska rätter de middagar vi åt på hotellet så jag måste återkomma för att testa kött- och fiskrätterna!

Middag på Grow Holiday Club Åre Middag på Grow Holiday Club Åre Middag på Grow Holiday Club Åre

Sammantaget om Holiday Club Åre

Jag gillade det mesta med detta hotell – stora rum, utsikten mot sjön, spa:et, badet och frukosten. Enda minuset är att det inte har ski-in/ski-out!

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...