Heldag i Gdansk med regnet i luften

Dela inlägget:

Jag fortsätter med korta inlägg från vår Polenresa. Igår skrev jag om resan hit och vår första kväll och idag handlar om vår första hela dag i Gdansk. Vi startade med att hugga in på hotellets frukostbuffé. Inte den största buffén men väl utvalda goda saker!

Prognosen enligt yr.no var att det skulle komma en rejäl regnskur klockan 13, så vi kollade upp ett ”Escape room” i utkanten av Gdansk som skulle vara bra. Innan dess gick vi en sväng i den mysiga gamla staden i Gdansk. Vi gick ner i den gamla saluhallen som gav flashback till svenskt 70-tal. Korv- och kötthandlare som på den gamla tiden och en godisaffär där de olika godisbitarna kostade olika mycket så de vägdes för sig!

Pan Ice cream i Gdansk

Utanför saluhallen fanns en glassgubbe som gjorde Pan Ice cream, något som just nu är hett både på Facebook och Youtube, där man på en iskall platta häller ut glassbas och färska bär, hackar ihop detta och smetar ut till en fryst platta som man med en skrapa formar till rullar som serveras med bär på toppen. Om det var gott? Nja, jag gillar vanlig kulglass bättre men barnen älskade att få se detta live!

Escape room i Gdansk

Sedan tog vi en Uber ut till ett Escape room som ligger under Gdansk arena. Jag har sett att dessa escape rooms är populära i öst men vi har aldrig varit på något, men tänkte att det passade bra med tanke på regnet som var på väg.

Vi leddes in till ett rum där vi skulle samarbeta för att hitta ledtrådar för att ta oss till nästa rum och sedan ut. Det var både roligare och svårare än jag hade trott. Trots ledtrådar lyckades vi fyra personer inte ta oss ut på 60 minuter, riktigt irriterande. Tydligen hade vi valt ett av de svåraste rummen… En riktigt kul aktivitet att göra hela familjen och garanterat något vi kommer att göra igen!

Movement Arena Gdansk

Intill Escape room låg även Movement Arena, en stor inomhus parkour- och trampolinhall. Barnen ville gärna gå in även även här och det kostade bara 80 kronor per barn och timme så vi passade på när vi ända var här. Riktigt bra hall och efter en trekvart var barnen hel slut så vi tog en Uber tillbaka till gamla stan. Himla smidigt med Uber här i Gdansk, kommer snabbt och kostar knappt något!

Gdansk gamla stad

Väl tillbaka utforskade vi  Gamla staden i Gdansk. Tog en fika på ett mysigt café och tjejerna shoppade lite bernstenssmycken. Gamla stan här i Gdansk är riktigt mysig!

Middag på Pod Losiem i Gdansk

Pod Losiem är Gdansks äldsta restaurang och här åt vi en fantastisk middags som jag kommer att återkomma till i ett annat inlägg för det var verkligen en speciell upplevelse att äta här. Vackra lokaler och god (men traditionell) mat. Familjen som grundade denna restaurang på var även de som tog fram Goldwasser – en likör med guldflarn som finns på i stort sett alla restauranger i Gdansk och som vi här fick som bas i en coctail – riktigt bra!

 

Gdansks bästa takbar -Hilton

Efter middagen tog vi en drink på Gdansks bästa – och troligtvis enda – takbar. Hilton ett stenkast från vårt hotell, med en härlig utsikt över kanalen. Men, trots att det var lördag kväll var vi nästan ensamma här så takbarer verkar inte vara lika poppis här som hemma i Stockholm!

Regnet som hade utlovats till klockan 13.00 kom istället strax efter 19,00 så vår planering efter regn blev helt fel, men gjorde att vi tog oss ut till Escape Room utanför stan som vi kanske inte skulle gjort annars så det var bara positivt denna gång!

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bästa glöggen 2023 – vi testar 5 olika

Vilken är den bästa glöggen 2023? När man bjuder in till adventsfika vill man såklart bjuda på en...

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...