Tredje dagen i Gdansk och vidare till Sopot

Dela inlägget:

Igår skrev jag om vår andra dag i Gdansk och nu kommer en snabbversion om vår sista dag här där vi efter lunch åkte vidare till Sopot. Jag vaknade före resten av familjen och gick en promenad på stan och kollade bland annat in Grönsaksmarknaden som ligger bakom saluhallen vi besökte dagen innan. Älskar verkligen att besöka dessa utomhusmarknader med grönsaker och frukt som är både större och mer färgfulla än de vi kan hitta hemma.

gdansk Gdansk gdansk

Frukost på Anima Café

Gick hem och hämtade upp familjen och promenerade vidare till Anima Café som min fru hade läst skulle ha bra frukost. (Vi hade inte frukost i priset på vårt hotell, så efter att ha köpt till frukost första dagen var det kul att testa frukost någon annanstans).  Solig uteservering och supergoda frukosträtter – kan verkligen rekommendera frukost här!

Gick uppför 410 trappsteg i St Mary’s church

Min fru och dotter var sugna på att kolla in den stora marknaden som var i hela gamla staden denna helg så jag och vår son passade på att istället gå till St Mary’s church och gå de 410 stegen upp till toppen på kyrktornet för en 360-vy över Gdansk.

Lunch på Targ Rybny- Fishmarkt i Gdansk

Perfekt att jobba upp hungern med att bestiga kyrkan för vi hade bokat bord på Targ Rybny- Fishmarkt för lunch. En av Gdansk allra bästa fiskrestauranger. Jag och min fru delade på en av deras paradrätter – bouillabaisse – som förrätt och sedan slog vi till på en polsk skaldjursplatå i tre våningar. Översta våningen med ostron var kall, men de två nedre våningarna med havskräftor, räkor, pilgrimsmusslor, musslor och hummer var varma. Verkligen gott!

Båttur på kanalerna i Gdansk

Innan vi lämnade Gdansk hyrde vi en liten båt och åkte runt i kanalerna i en timme. Båten var töntigt nog formad som en polisbil, men det var de enda hyrbåtarna som fanns. Inget vi tänkte på när vi åkte runt om det inte var för alla som skrattade när vi åkte förbi!

Mot Sopot och nytt hotell

Efter båtturen hämtade vi vårt bagage och tog en Uber till grannstaden Sopot en knapp halvtimme bort. Här ska vi bo på två olika hotell, två nätter på varje. Det första var Mala Anglia – ett nyrenoverat boutique-lägenhetshotell där vi bokat en lägenhet med två sovrum och kök/matplats. Riktigt fint och som en extra bonus hade de ett härligt spa i källaren som vi testade dirtekt!

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...