Flyg till Gdansk och första kvällen i gamla stan

Dela inlägget:

Svensk sommar kan vara riktigt härlig, men vi kände ändå för att byta miljö från sommarstället i Dalarna och bokade flyg till Gdansk för en knapp vecka där och i grannstaden Sopot vid kusten. Jag kommer som vanligt att göra reportage för er som är sugna på att åka hit med tips om allt från hotell till restauranger och barer, men börjar med lite korta dag-för-dag-inlägg under tiden vi är här.

Flyg till Gdansk med Wizz air

Vi hade bokat flyg med Wizz air som flyger direkt till Gdansk från Skavsta. Så, det blev en lång bilresa från Dalarna hem till Stockholm och sedan vidare till Nyköping och Skavsta flygplats. Glada att vara framme men jag fick som vanligt lite synpunkter på att jag alltid insisterar på att vara vid flygplatsen i god tid. Nu var det inga bilköer alls ner så det tog bara en dryg timme ner till Skavsta från Stockholm och vi kom fram redan innan incheckningen öppnade, lite onödigt.

Hur det funkar att flyga från Skavsta, parkering, restauranger på flygplatsen etc har jag redan skrivit om här. Att flyga med Wizz air är i stort sett identiskt med att flyga Ryanair. Lågprisbolag, inget som ingår ombord och trånga säten men åker man direkt vilket till Gdansk bara tar 70 minuter kan jag leva med det!

Bästa sättet att ta sig från flygplatsen i Gdansk till City

I Polen är taxi så billigt att är man fyra personer som vi är var det inget att tveka om. Det tog ungefär en halvtimme in till gamla stan med taxi och det kostade bara 55 Złoty, ca 140 kronor.  Taxibilar står utanför terminalen precis som på Arlanda och de kör på taxameter. Denna hade dessutom Sportfrishe-lukt.

Boutique Hotell i Gdansk – Celestin Residence

Vi vill bo några dagar först i Gdansk och jag hade först bokat ett Scandichotell som fanns här. Men min fru tyckte det såg trist ut och hittade boutiquehotellet Celestin Residence som verkade härligt och där en svit inte kostade mer än det hotell jag bokat. Så vi bokade av Scandichotellet och när vi checkat in på Celestin Residence  blev vi verkligen nöjda. Stort rum, med högt i tak och två delar med en dubbelsäng till oss vuxna och varsina enkelsängar till barnen.

Middag på restaurang Goldwasser

Första kvällen hade vi bokat bord hemifrån på restaurang Goldwasser som bara låg fem minuters promenad från hotellet, där jag tog in en fantastisk femrättersmeny. Mer om den i ett kommande inlägg om restauranger i Gdansk!

  

Gdansk och gamla stan här är verkligen supermysigt!

2 kommentarer

  1. Kul att ni kommit iväg till Gdansk! När vi senast var nere rekommenderade våra vänner två restauranger i Sopot: Petit Paris och en peruansk restaurang som hette La Marea eller nånting ditåt. Har inte varit där själv dock.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...