Vitemölla Badhotell på Österlen

Dela inlägget:

En av våra nätter nere på Österlen bodde vi på Vitemölla Badhotell, strax utanför Kivik. Beläget ett stenkast från havet i en gammal anrik byggnad från tidigt 1900-tal ser det verkligen idylliskt ut på bild!  Hotellet fick nya ägare på 90-talet och 1997 öppnade det på nytt, då nyrenoverat och utbyggt. Vi hade bokat ett familjerum och fick rum i en av de nybyggda huslängorna invid huvudbyggnaden. Stort, med två sovrum, kök/pentry samt en egen liten uteplats. Fräscht, men med tanke på priset hade jag väntat mig högre standard på boendet, där jag gissar att lite är gjort sedan 1997.

Över vägen från hotellet hittar man en superfin strand och varma soliga dagar är det helt underbart. Men havet är också den enda badmöjlighet som badhotellet erbjuder (ingen pool eller jacuzzi).  Vi åt middag i hotellets restaurang och den var verkligen bra, vällagad och intressant mat med trevlig och alert service.  Primörer med emulsion på brynt smör  Rökt torsk med rödbeta och musslor  Lokala ostar! Morgonen därpå var ovanligt bister, så det tog emot lite att hoppa ner i vattnet, eller snarare moset av alger och tång som blåst in de senaste dagarna. Men ett par meter ut var vattnet klart och det var helt klart uppiggande! (Jag fick dock inte med mig varken barnen eller min fru ner till havet…)

Frukosten var liksom middagen dagen innan god. Ett relativt litet men bra utbud av bacon och äggröra, två sorters bröd, 7 olika pålägg, fil och müsli, nötter, frön och mandlar, lite frukt, två sorters juice, muffins och våfflor. 

  

Dock var det lite utplockat när vi kom kvart i 10 och både löskokta ägg och våffelsmet var slut och ”det var för sent” att att ordna nytt då frukosten stänger redan klockan 10.00. Ovanligt tidigt för att vara ett sommarhotel en söndag.

Så, sammanfattningsvis bra, men kanske levde det inte riktigt upp till våra (höga) förntningar.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...