fbpx
Matochresebloggen
Hotell Österlen

Vitemölla Badhotell på Österlen

En av våra nätter nere på Österlen bodde vi på Vitemölla Badhotell, strax utanför Kivik. Beläget ett stenkast från havet i en gammal anrik byggnad från tidigt 1900-tal ser det verkligen idylliskt ut på bild!  Hotellet fick nya ägare på 90-talet och 1997 öppnade det på nytt, då nyrenoverat och utbyggt. Vi hade bokat ett familjerum och fick rum i en av de nybyggda huslängorna invid huvudbyggnaden. Stort, med två sovrum, kök/pentry samt en egen liten uteplats. Fräscht, men med tanke på priset hade jag väntat mig högre standard på boendet, där jag gissar att lite är gjort sedan 1997.

Över vägen från hotellet hittar man en superfin strand och varma soliga dagar är det helt underbart. Men havet är också den enda badmöjlighet som badhotellet erbjuder (ingen pool eller jacuzzi).  Vi åt middag i hotellets restaurang och den var verkligen bra, vällagad och intressant mat med trevlig och alert service.  Primörer med emulsion på brynt smör  Rökt torsk med rödbeta och musslor  Lokala ostar! Morgonen därpå var ovanligt bister, så det tog emot lite att hoppa ner i vattnet, eller snarare moset av alger och tång som blåst in de senaste dagarna. Men ett par meter ut var vattnet klart och det var helt klart uppiggande! (Jag fick dock inte med mig varken barnen eller min fru ner till havet…)

Frukosten var liksom middagen dagen innan god. Ett relativt litet men bra utbud av bacon och äggröra, två sorters bröd, 7 olika pålägg, fil och müsli, nötter, frön och mandlar, lite frukt, två sorters juice, muffins och våfflor. 

  

Dock var det lite utplockat när vi kom kvart i 10 och både löskokta ägg och våffelsmet var slut och “det var för sent” att att ordna nytt då frukosten stänger redan klockan 10.00. Ovanligt tidigt för att vara ett sommarhotel en söndag.

Så, sammanfattningsvis bra, men kanske levde det inte riktigt upp till våra (höga) förntningar.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar