Good France – Goût de France – fransk meny på 16 restauranger den 21 mars

Dela inlägget:

Gillar du Frankrike och fransk mat? Då är Goût de France en chans för dig att på hemmaplan drömma dig bort till en mysig restaurang i Paris. Måndagen den 21 mars kommer 16 krogar runtom i Sverige (och 1500 krogar till i en mängd andra länder) servera en specialkomponerad Fransk meny. Du kan välja just den miljö som passar dig bäst: bistro, brasserie, en modern eller en mer exklusiv gourmetrestaurang

Följande krogar är med i år:

• 19 Glas Bar & Matsal, kock: Seth Tåqvist, Daniel Jansfors och Mauritz Larsson / Stockholm
• Bistro Süd, kock: Charlie Biasi / Stockholm
• Brasserie Makalös, kock: Oscar Olsson / Stockholm
• Bröderna i hallen, kock: David Olsson / Örebro
• Stora hotellet Bryggan, kock: Fredric Bengtsson & Björn Andersson / Höganäs
• Grodan, kock: Henrik Boberg / Stockholm
• Hillenberg, kock: Magnus Persson / Stockholm
• Kärranäs, kock: Fredric Andersson / Uddevalla
• La Petite, kock: Jonas Hartwig / Helsinborg
• Långbro Värdshus, kock: Fredrik Eriksson / Älvsjö
• Ma cuisine, kock: Laurent Loustalot / Göteborg
• Restaurang Vollmers, kockar: Mats och Ebbe Vollmer / Malmö
• Restaurant Ambiance, kock: Karim Khouani / Tygelsjö
• Riche & Teatergrillen, kock: Peder Andreasen / Stockholm
• Spisa Matbar, kock: Rikard Nilsson / Göteborg
• Vau de Ville, kock: Johan Lundin / Stockholm

Ni kan hitta restaurangernas menyer här och kan på samma sida enkelt söka på stad och se vilka restauranger som deltar där.

Exempel från Brasserie Makalös i Stockholm: Oscar Olssons ”Goût de France / Good France”-meny

• Salami aux truffes et noix de macadam
• Crème brûlée au Roquefort avec céleris, poires et noix
• Foie de volaille avec pommes de terre fumées et foie gras râpé
• Fromage français
• Tarte tatin avec sa crème glacée au fromage frais

Bild från Brasserie Makalös

Låter som en fantastisk meny! Vad gillar ni bäst från det franska köket?

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Bangers – korvkiosk i lyxförpackning

Bangers är en korvkiosk som har tagit konceptet av kanske den mest klassiska svenska snabbmaten och uppgraderat både maten och upplevelsen. Istället för att...

Mälardrottningen 100 år! 

Hur funkar det att ge blod?

Cucumber Basil Martini

Läs mer

Bangers – korvkiosk i lyxförpackning

Bangers är en korvkiosk som har tagit konceptet av kanske den mest klassiska svenska snabbmaten och uppgraderat både...

Vad är Coravin? Ett verktyg för att bevara och servera vin

Vad är Coravin? Jo, det är ett verktyg för att bevara och servera vin, där vin kan hällas...

Mälardrottningen 100 år! 

Mälardrottningen är ett anrikt fartyg som idag ligger förankrat vid Riddarholmen i centrala Stockholm och fungerar som både...

Frozen Negroni – recept på en Negroni 2.0

Frozen Negroni - den optimala utvecklingen av en av de godaste drinkar som finns. Denna är friskare och...