Good France – Goût de France – fransk meny på 16 restauranger den 21 mars

Gillar du Frankrike och fransk mat? Då är Goût de France en chans för dig att på hemmaplan drömma dig bort till en mysig restaurang i Paris. Måndagen den 21 mars kommer 16 krogar runtom i Sverige (och 1500 krogar till i en mängd andra länder) servera en specialkomponerad Fransk meny. Du kan välja just den miljö som passar dig bäst: bistro, brasserie, en modern eller en mer exklusiv gourmetrestaurang

Följande krogar är med i år:

• 19 Glas Bar & Matsal, kock: Seth Tåqvist, Daniel Jansfors och Mauritz Larsson / Stockholm
• Bistro Süd, kock: Charlie Biasi / Stockholm
• Brasserie Makalös, kock: Oscar Olsson / Stockholm
• Bröderna i hallen, kock: David Olsson / Örebro
• Stora hotellet Bryggan, kock: Fredric Bengtsson & Björn Andersson / Höganäs
• Grodan, kock: Henrik Boberg / Stockholm
• Hillenberg, kock: Magnus Persson / Stockholm
• Kärranäs, kock: Fredric Andersson / Uddevalla
• La Petite, kock: Jonas Hartwig / Helsinborg
• Långbro Värdshus, kock: Fredrik Eriksson / Älvsjö
• Ma cuisine, kock: Laurent Loustalot / Göteborg
• Restaurang Vollmers, kockar: Mats och Ebbe Vollmer / Malmö
• Restaurant Ambiance, kock: Karim Khouani / Tygelsjö
• Riche & Teatergrillen, kock: Peder Andreasen / Stockholm
• Spisa Matbar, kock: Rikard Nilsson / Göteborg
• Vau de Ville, kock: Johan Lundin / Stockholm

Ni kan hitta restaurangernas menyer här och kan på samma sida enkelt söka på stad och se vilka restauranger som deltar där.

Exempel från Brasserie Makalös i Stockholm: Oscar Olssons ”Goût de France / Good France”-meny

• Salami aux truffes et noix de macadam
• Crème brûlée au Roquefort avec céleris, poires et noix
• Foie de volaille avec pommes de terre fumées et foie gras râpé
• Fromage français
• Tarte tatin avec sa crème glacée au fromage frais

Bild från Brasserie Makalös

Låter som en fantastisk meny! Vad gillar ni bäst från det franska köket?

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Öppet Spår 90 – Fast-track till Vasaloppet

Från att inte ha åkt längdskidor sedan jag var barn, till att börja träna förra året och nu...

Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula - skumpan som...

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...