Food & Friends Trendspaning 2018 – alkoholfri sprit och nya upplevelser på restauranger

Dela inlägget:

I torsdags presenterade Food & Friends sin årliga trendspaning och i år är temat  ”Alone Together”. Här kommer några saker från deras rapport som jag tyckte var extra intressant i årets spaning, från alkoholfri sprit, El Bulli-brödernas nya restaurang Enigma till trenden att fler och fler äter på krogen ensamma.

Akoholfri sprit

Allt fler väljer bort sprit av olika anledningar, exempelvis hälsoaspekten eller att man vill orka upp tidigt dagen efter för att träna och då har det självklart dykt upp nya bolag som har lösningen på hur man skakar fram en god drink som inte smakar saft. Ett exempel är Seedlip som säljer alkoholfri ”sprit” i riktigt snygga flaskor till samma pris som vanlig sprit!

Mitt tips om man vill ha en god alkoholfri drink som inte är för söt är annars massor med is, 1/3 Cranberryjuice, en pressad lime och resten soda.

Food & Friends Trendspaning 2018

Enigma Barcelona – kockbröderna Adriás nya restaurang efter El Bulli

Allt fler söker efter ovanliga, intressanta restaurangupplevelser och en av de mest spännande de tar upp i rapporten är Enigma som öppnade i Barcelona i Januari i år. Det är kockbröderna Adriás som tidigare drev El Bulli som efter långa förseningar öppnat upp Enigma. Här  guidas gästerna genom en labyrint i lokalerna mellan 7 olika rum och upp till 45 rätter. Lyckas man boka ett bord betalar man 100 euros vid bokningen, som ger en kod vilken man använder för att komma in i restaurangen. Där betalar man resten, ca 120 Euros till som inkluderar viss dryck.

“The main purpose is, of course, to make
people happy. To offer a refuge from everyday
life and give our guests a completely
unique experience.” /Albert Adriá, chef Enigma

Vill man hitta något liknande i Stockholm är nog en middag på Punk Royal det närmaste man kan komma. Inte olika rum, men helt klart en annorlunda restaurangupplevelse! >>> läs mer

Sologäster på restaurang ökar

Andelen sologäster på restauranger ökar, i London har bokningar för 1 person ökat med 62% på 2 år. Även här hemma i Sverige har fler och fler krogar bardiskar runt köket, perfekt för ensamgäster som även får underhållning i form av kockarna på köpet. Några restauranger i Stockholm som är perfekta för ensamgäster:

Lilla Ego

Lilla Ego – alltid drop-in platser vid köket – en ensam person är enklast att hitta en plats för såklart. >>> läs mer

Hantverket

Hantverket har ett 20-tal platser vid sin långa bardisk vid köket. >>> läs mer

Rapporten tar även upp trender vi såg redan tidigare år, som hållbarhetsarbetet vilket hela tiden ökar och kreativa sätt att ta tillvara på avfall som kaffesump! Du hittar rapporten och tidigare års rapporter här.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...