Hemliga barer i Austin – ”Speak easy” – tre tips!

Dela inlägget:

Jag älskar hemliga barer. Ni vet, såna där man går in genom en hemlig dörr, behöver en kod eller på annat hemligt sätt tar sig in. Kanske därför jag också tycker det är så kul med Escape Rooms – med skillnaden att där ska man ta sig ut!

I Austin finns det ett par ”Speak easy”-barer som dessa barer också kallas – jag och en kollega lyckades ta oss in i tre av dessa – häng med!

Hemliga barer i Austin – ”Speak easy”

För ett par år sedan var Floppy Disk repair shop den hetaste baren i Austin. För att komma in hit behöver man en kod som man slår in på kodlåset vid dörren innan man kan komma in. (Man kan muta dörrvakten med 20 USD så ger han koden, men ett roligare sätt är att ta sig till systerbaren Firehouse Lounge ett stenkast från Floppy Disk, så dit gick vi först!

Firehouse Lounge

På Firehouse Lounge (som även har ett vandrarhem) finns en bokhylla längst in i lokalen intill receptionen som man kan trycka bort för att komma in i deras hemliga del. Klassiskt hemliga-bar-knep för att ta besökarna vidare på ett kul sätt.

Hemliga "speak easy"-barer i Austin Hemliga barer i Austin

Om man ber snällt i baren kan man få kvällens kod till Floppy Disk repair shop på sitt kvitto. Så det var vårt nästa stopp!

Floppy Disk repair shop

Man repererar såklart inga floppy disk’s här (även om deras hemsida utger sig för att göra just det!), men har riktigt bra drinkar och bra musik. Extremt dunkel belysning men om man kisar kan man se att man har gungor man sitter på vid bardisken istället för stolar. I alla fall på barens kortsida.

Floppy Disk repair shop

Floppy Disk repair shop  Floppy Disk repair shop

Here Nor There

Vi frågade bartendern på Floppy Disk om det fanns någon ännu hemligare bar och de tipsade då om Here Nor There som var en exklusiv members-only club, bara ett par kvarter bort. Vi hittade denna bar i Google Maps, men väl framme fattade vi inte var entrén var. Vi frågade i baren på ett hotell intill men de bartendrarna skakade bara på huvudet och sa att det hela tiden kom in folk och frågade efter Here Nor There, men de hade ingen aning om var det var.

Tillbaka till rätt adress tryckte min vän på en porttelefon vi hittade och en sträng röst bad om koden. Min vän mumlade något improviserat – och en buzzer indikerade att dörren var öppen och vi kunde gå in, ner och in i denna skumma entré.

Here Nor There

Here Nor There

Det var nog troligen för att det var nästan tomt på klubben denna kväll som vi kom in. Snygg klubb dock, som det tydligen kostar 500 USD per år att vara medlem i och man . Jag trotsade det hårda fotoförbudet och tog några bilder i smyg…

Här var bartendern en riktig hantverkstyp, som jobbade länge med att hacka på iskuben till perfekt storlek, blanda en avancerad drink som jag inte minns riktigt vad den innehöll och såklart ta dubbla priset för drinkarna mot alla andra ställen vi var på denna kväll.

Hemliga barer Hemliga barer Hemliga barer

Klart rolig barrunda, som underlättades av att vi gjorde det på en torsdag då det inte var lika hårt tryck som under helgen, då jag misstänker att det skulle varit svårare att ta sig in på dessa ställen.

Fler hemliga barer:

Har du tips om fler hemliga barer? Kanske någon i Sverige till och med? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...