Fotografiska – bättre än någonsin!

Dela inlägget:

Jag är med i ”Fotografiskas vänner” så jag får mail när en ny utställning på Fotografiska kommer och ibland får jag inbjudningar till vernissager (men går alldeles för sällan). I helgen tog jag mig dit och för mig var det två av de bästa utställningarna hittills. För er som inte varit där så har de alltid 3-4 parallella utställningar och dessutom finns en stor prisbelönt restaurang i huset – är detta Stockholm bästa utflyktsmål en kall vinterdag? Jag tycker nästan det!

Om ni väljer att semestra i Stockholm  -”Staycation” som jag skriver om denna vecka är detta ett givet inslag, speciellt om er staycation är utan barn. (För detta är ett museum för vuxna och har inga barndelar eller liknande som andra museum har).

We Have A Dream på Fotografiska

”We Have A Dream” är en utställning med porträtt på 114 olika starka människor som inte låtit sig besegras och visat att ingenting är omöjligt. Själva porträtten är enkla, men budskapet de förmedlar är starkt och inspirerande. Visas fram till 19 februari 2017.

Fotografiska We Have A Dream Fotografiska We Have A Dream

Finally It All Makes Sense på Fotografiska

För alla oss som växte upp med Diesels kreativa reklamkampanjer är detta extra kul. Här får vi se en mängd av deras ironiska printannonser som väckte stor uppmärksamhet och på kort tid byggde upp ett coolt varumärke. Diesel kunde därigenom ta stora marknadsandelar från Levis som på den tiden hade 75% av jeansförsäljningen.

Visas fram till 5/2 2017

Restaurangen på Fotografiska

Restaurangen på fotografiska har utsetts till en av världens bästa museirestauranger och förtjänar ett eget inlägg för bara restaurangen. Det kommer! Med fantastisk utsikt från stora fönster över Djurgården, mysig inredning och fokus i matlagningen på det gröna, ekologiska och närproducerade är restaurangen värd resan hit i sig.

Det finns både ett enklare café med fika, smörgåsar och sallader samt en finare restaurang i anslutning.

Mer tips för din Staycation:

 

2 kommentarer

  1. Jag tycker Fotografiska är bästa söndagshänget, åtminstone när vädret inte inbjuder till utomhusaktivitet. Mina favoritutställningar är dock, som den Afrikanörd jag är, Nick Brands. Sedan tyckte jag The Invisible Man var grym.
    Har ännu inte testat den ”riktiga” restaurangen men det står på önskelistan för våren.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...