Försäsong i Romme Alpin säsongen 2022 – mindre restriktioner – mer snö

Dela inlägget:

Nu har Romme Alpin öppnat för säsongen 21/22 och vi har redan hunnit spendera några dagar i pisterna. I år kom kylan ovanligt tidigt så man kunde börja producera konstsnö rekordtidigt och man har redan alla 13 liftar och 33 nedfarter öppna.

Då vi har fritidshus 25 minuter från Romme och min frus familj bor här uppe är vi i Romme Alpin varje vinter. I år är det inga stora nyheter i Romme Alpin som nya nedfarter, restauranger eller liftar, utan det är precis samma utbud som förra året. Men, mindre restriktioner.

Just i år spenderar vi hela jullovet uppe i Dalarna och med tanke på att det ser stökigt ut att resa utomlands det närmaste kvartalet köpte vi i år säsongskort i Romme till mig och sonen. Mest för hans del – han älskar skidåkning ännu mer än jag – men man fick rabatt på vuxenkort om man köpte det ihop med ungdomskortet innan julafton, så vi slog till. Så nu blir det skidåkning här hela julen och troligen även någon helg plus sportlovet.

Så var tanken i alla fall när vi köpte korten. Andra dagen jag åkte, någon timme efter vi tog bilden nedan krashade jag i en brant svart pist och dunkade i ryggen så hårt att jag nu sitter hemma och vilar medan sonen åker på med andra kompisar i backen. Får se när jag är redo att åka igen!

Vad är då nytt i Romme Alpin säsongen 21/22? Det hann jag med att kolla in och svaret är – inte så mycket!

Romme Alpin säsongen 2022 – mindre restriktioner

Förra säsongen var det ju stort fokus på avstånd i liftköerna och mellanrum i liften mellan olika sällskap. Även singelköerna som användes för att fylla upp lediga stolar i lifterna togs bort.

I år är det lite mer avslappnat, då man inte har regler om att ha en lucka i liften mellan alla sällskap. Men man har behållt ”fållorna” i vissa köer så det inte blir samma trängsel innan man ska på liften och singelköerna är fortfarande borta. När det är mycket folk står det liftvärdar och vid de större liftarna och pekar in vem som ska komma fram till liften från respektive fålla.

Förboka liftpass även i år

Även i år behöver man förboka sitt skidpass – även för barn som, åker gratis upp till 6 år. Och det kan med det bli fullt vissa dagar – så boka i tid om ni inte har säsngskort!

Toppstugans a la carté – lika lång kö som vanligt

Köerna uppe i Toppstugan är lika långa som vanligt – speciellt till a la carté restaurangen. Här kan man inte boka bord, utan får ställa sig i kö. Och när man står i kön ser man alltid flera tomma bord inne på restaurangen som man inte hunnit torka av eller duka upp. Här skulle man kunna minska kötiden och öka omsättningen rejält med lite mer personal eller smartare sätt att jobba, som att exempelvis ta upp beställningen i kön, ha kölappar så man kan köa på uteserveringen om det är soligt osv.

Tills detta är löst är tipset att ta en sen lunch här – tidigt innan alla andra eller efter klockan 13 när de flesta redan ätit.

Kön till Toppstugans restaurang

Fler tips i tidigare reportage från Romme

Jag tror jag skrivit om det mesta om Romme tidigare, från tips om var man ska parkera till hur köerna ser ut när det är som mest tryck i Romme på exempelvis sportlovet. Och såklart – se till att vara på plats när liftarna öppnar för de bästa åken!

Kolla in tipsen i förra årets reportage – det lär blir samma tryck 2022 under de mest populära dagarna som lördagar och lov!

Köer i Romme 2021

Saken är att det dock inte är mer folk i Romme vid liftarna än i andra populära skidorter som Sälen. Vill man åka de dagar när alla andra åker är det bara bita ihop och köa. Eller komma först, ta pausar när ingen annan gör det och avsluta tidigt – när de flesta kommer tillbaka från lunchen!

2 kommentarer

    • Tack Helena! Ja, vilade några dagar och körde värmebehandling på det onda området – det gjorde susen! Så jag kunde åka igen redan efter 4 dagar!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...