Få bord på de populäraste restaurangerna – sju tips

Dela inlägget:

Spontanmiddag och ni vill äta på något av de ställen som de snackas mest om just nu eller som ni länge funderat på att testa. Men hur gör man när de populäraste krogarna är fullbokade veckor, ibland månader i förväg?

Få bord på de populäraste restaurangerna

1. Se om krogen har drop-in platser.

Allt fler krogar har drop-in-platser som inte kan bokas i förväg. Ofta har dessa dessutom perfekt utsikt över köket! Några exempel är Lilla Ego som har åtta drop-in platser på barstolar mot köket eller Hantverket som har liknande platser vid en stor bardisk mot det öppna köket. Även Oaxen Slip har 10 drop-in-platser vid baren och l’avventura skriver på sin webb att de alltid har ett par bord kvar för drop-in.

Lilla Ego Drop-inplatserna på Lilla Ego väntar på sina första gäster

Ska ni knipa någon av dessa behöver ni antingen komma när krogen öppnar (på Lilla Ego börjar det ofta köas en halvtimme innan öppning) eller så att försöka komma när den första sittningen är klar, runt 19-20 tiden.

2. Var färre än tre

En eller två personer är klart lättare att ”klämma in” än fler.

3. Ring och var trevlig

Ibland har restauranger bord de inte lägger ut för onlinebokning, ibland har de väntelistor. Ring restaurangen ni så gärna vill äta på och berätta hus sugna ni är på att äta just där ikväll och se vilka möjligheter det finns att ställa sig på kö!

4. Följ restaurangen i sociala medier

När restauranger som är aktiva på t ex Instagram får en sen avbokning brukar de lägga ut information om det i sina sociala kanaler. Så här lade t ex hypade Svartsö krog ut information om detta i somras.

https://www.instagram.com/p/BlSvX4PF3EQ/

5. Ställ dig i baren och vänta

Är du redan i närheten av restaurangen? Gå dit, ställ dig i baren och vänta tålmodigt till ett bord blir ledigt. Ibland blir sällskap klara snabbare än sin sittningstid, ibland blir andra sena. Ofta brukar man kunna hitta ett ledigt bord i alla fall för små sällskap om 1-2 personer om man har tålamod att vänta.

Dödens korridor ”Dödens korridor” på Lilla Ego, kanske stans tråkigaste plats att vänta på. Men vad gör man inte för att sedan få äta riktigt gott!

6. Boka upp bord långt i förväg

En strategi som jag vet att vissa personer har (men restaurangerna inte gillar) är att boka upp bord långt i förväg när de släpps och göra det på massa olika krogar löpande. Så man alltid har ett bra bord om man är sugen på att gå ut och äta. Annars bokar man av det dagen innan. Kan dock bli dyrt om man glömmer boka av bord på restauranger som tar en avgift om man inte dyker upp…

7. ”Häng på låset” när borden släpps

Ta reda på exakt när restaurangen släpper sina bord och ställ påminnelser till dig själv i t ex mobilen. Franzen skriver til exempel: Tables for the coming month will open for reservation on the 1st of each month at 10 AM local time.

Få bord på de populäraste restaurangerna

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...