fbpx
Matochresebloggen
Downtown Camper
Hotell

Downtown Camper – Scandics nya hotell vid Brunkebergstorg

Nu har hotellet Downtown Camper öppnat. – Scandics nya hotell vid Brunkebergstorg, som de själva kallar ett “signaturhotell för den urbana upptäckaren“. Hotellet blir det största i hela Scandickedjan med 494 hotellrum, har ett stort lobby/restaurang/bar/loungeområde på entréplan och kommer ha en pool och bastu på taket!

Inspiration från 1Hotel Central Park

Det är inredningsbyrån Stylt som står bakom konceptet för Downtown Camper och inspirationen är bland annat hämtad från 1Hotel Central Park i New York. Man känner igen vissa detaljer, exempelvis kreativa arrangemang av gröna växter och tjocka madrasser i de breda fönsternischerna i hotellrummen och man har även försökt skapa samma känsla i hotellet som utgångspunkt för att utforska staden med både tips och saker att låna för att ta sig fram.

Bild lånad från 1Hotels i New York

Jag fick en förhandsvisning av Downtown Camper innan öppning och det ser verkligen lovande ut – häng med och kolla in Stockholms senaste hotell!

Downtown Camper – Entré och lobbyn

Lobbyn är skapad med material som putsad betong, massivt trä, gröna växter och rostigt järn. Här finns en mängd fina detaljer och installationer som stora timglas, cementkonstverk och glaskupor med typiska cityattiraljer i. I lobbyn finns även prylar som hotellgästerna kan låna för att utforska Stockholm – kanoter, skateboards och cyklar!

Downtown Camper - Scandics nya hotell vid Brunkebergstorg Downtown Camper - Scandics nya hotell vid Brunkebergstorg Downtown Camper - Scandics nya hotell vid Brunkebergstorg Downtown Camper Downtown Camper Downtown Camper Downtown Camper Downtown Camper Downtown Camper Downtown Camper Downtown Camper Downtown Camper Downtown Camper

Downtown Camper – restaurang och bar

Detta hotell som kommer rymma 1000 gäster per natt har såklart även en stor restaurang med en tillhörande bar, där en stor “camp fire” i mitten är en central del (där man kommer att kunna grilla marshmallows). Menyn kommer i form av en papperstidning och jag återkommer till mat och dryck när jag provätit!

Downtown Camper restaurang Downtown Camper restaurang Downtown Camper restaurang

Downtown Camper – rummen

Hotellet blir alltså Scandics största med nästan 500 rum och många av dem är connected – alltså två dubbelrum med en dörr mellan. Perfekt om man som vi reser med lite äldre barn som börjar blir för stora för att dela på en bäddsoffa.

Alla rum har stora fönster med djupa fönsternischer som man inrett med madrass och kuddar. Perfekt att krypa upp och och ta del av det pulserande stadslivet utanför hotellet.

Downtown Camper rummen Downtown Camper rummen Downtown Camper rummen

Lounger istället för konferensrum

Hotellet har flera ytor som är tänkta för konferenser eller möten, men som kommer vara öppna för hotellgästerna när de inte är uthyrda.

Downtown Camper konferens Downtown Camper konferens

Min favorit blev direkt spelrummet, där man hittar både klassiska brädspel, olika sittgrupper och ett helt DJ-set.

Downtown Camper konferens Downtown Camper konferens Downtown Camper konferens Downtown Camper konferens Downtown Camper konferens

Sugen på lite pingis? Låna racket och boll i receptionen och gå ur hissen!

Downtown Camper pingisbord

Utomhuspool och bastu på taket…

Det bästa sparade jag till sist! På taket kommer det finnas en pool som är uppvärmd och öppen året om och dessutom en bastu. Den är inte klar ännu men väntas vara klar i December.

…men trist fasad

Ja, man kan inte påstå att fasaden till hotellet är vacker, men det bryr man sig ju inte om när man bor inne i hotellet!

Downtown Camper

Sammanfattningsvis om Downtown Camper

Downtown Camper

Som ni ser på bilderna är detta ett riktigt snyggt inrett hotell som ligger perfekt beläget bara några minuters promenad från Stockholms Centralstation. Ska bli väldigt kul att testa hotellets bar och restaurang när de öppnar och en “staycation” här i vinter (när takpoolen öppnat) vore riktigt härligt!

Adress: Brunkebergstorg 9
Webb: scandichotels.se/downtowncamper

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar