Matochresebloggen
Restauranger Restauranger i Stockholm

Enjoy Bazaar – ny restaurang vid Humlegården signerad killarna bakom Aloe

Enjoy Bazaar är ny restaurang vid Humlegården, i T-house på Engelbrektsgatan, där Albert & Jack’s låg tidigare. Här har stjärnkrögarduon Daniel Höglander och Niclas Jönsson (som bland annat driver restaurang Aloë som har 2 stjärnor i Guide Michelin) öppnat Enjoy Bazaar. Lokalen har totalrenoverats – med ett hållbart tänk.

Konceptet i köket beskrivs som ett ghost kitchen – som ska laga en stor variation av rätter med asiatisk touch att äta på plats, som takeaway eller hemkörning. Ghost-kitchen som grundkoncept innebär egentligen ett varumärke som arbetar i någon annans kök och endast kör hemkörning, men detta är alltså en kombination – där man även kan äta maten på plats. Klart härligare tycker jag – som älskar att äta maten helt nylagad!

Enjoy Bazaar - ny restaurang vid Humlegården

På entréplan finns smala bord längs fönstren och barbord mot köket. En trappa upp finns bord för för mellan 2-6 personer.

Enjoy Bazaar - ny restaurang vid Humlegården

Jag fick chans att testa några olika rätter på Enjoy Bazaar vid ett pressevent och detta var verkligen så gott! I dryckesväg finns bland annat vin på burk och flera sorters kombucha – jag drack en sån med ingefära denna lunch som passade perfekt till de asiatiska smakerna.

Enjoy Bazaar - ny restaurang vid Humlegården

Menyn på Enjoy Bazaar

Vi startade med en misusoppa som var riktigt mustig och god och sedan satte vi oss till bords för att testa lite olika sushi – magiskt bra. Sedan en kryddig ragu med nudlar, vårlök, äggula och annat gott!

“Bun buffallo chicken” var friterad kyckling i ett ångat bröd, med saltad gurka, koriander och majjo. Kladdig att äta men så god! Sista rätten vi testade var deras “Chilli cheese Check point charlie”-burgare som kommer som par – . En smashed burger med cheddar, karamelliserad lök, aioli, rå lök, senap och curryketchup. Denna var verkligen god – denna måste jag äta igen med vår burgartokioga son!

Det är alltså så här det smakar när michelinkockar gör streetfood. Riktigt bra. Hör du till de som gillar att beställa hem mat är detta ett riktigt bra tips – som verkligen skiljer sig från en “vanlig” asiatisk restaurang. Men – även ett kul ställe för en enkel middag ute! Läs mer på deras hemsida här.

Fler restaurangtips i Stockholm

Här hittar du alla restaurangrecensioner.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar