En helg på Icehotel – anländer Jukkasjärvi och äter rökt ren

Dela inlägget:

I helgen reste jag till ett ställe jag velat till i flera år – Icehotel i Jukkasjärvi. Så nära (med flyg) men ett stort miljöbyte och ju faktiskt en av norra Europas främsta turistattraktioner.

Expressen allt om resor finns idag en artikel jag har skrivit om resan, men för er som vill veta mer kommer här alla detaljer från helgen och fler bilder. Jag börjar med första kvällen!

Efter jobbet i fredags tog jag Arlanda Express till flyget och klockan 19.30 landade jag på Kiruna flygplats. Från 2 plusgrader i Stockholm till 18 minusgrader på 90 minuter. Med mig på planet var mest turister från England, Kina och Japan som förtjust tog kort på snön och den digitala skylten på flygplatsen som visade temperaturen.

P1020730 P1020732

På flygplatsen väntade en buss som tog oss den korta redan till Icehotel.

P1020734

Vill man starta resan ”in style” kan hotellet även ordna hundspann som hämtar upp på flygplatsen!

På Icehotel finns dels ”varma rum” som är vanliga stugor men även ”kalla rum” i själva hotellet som är av is. Jag checkar in den första natten i ett varmt rum och tar mig sedan ett par hundra meter till byns enda restaurang förutom hotellet – rustika Bygården – som serverar en riktigt bra burgare på rökt ren och frispiga pommes frites.

P1020735 P1020736

Sedan kan jag inte vänta med att börja utforska hotellet och gör ett besök på det enda stället som är öppet – Icebar. Precis som hotellet är denna bar gjord av is och smälter ner igen till våren. Här serveras bubbel och drinkar – självklart i glas gjorda av is.

Icehotel i Jukkasjärvi

P1020751 P1020752 P1020756

Mycket förväntansfull lägger jag mig sen i mitt varma rum inför morgondagens övernattning i själva Ishotellet…

P1020747
”Varma rummet” på Icehotel

Här kan ni läsa del två – natten på Icehotel!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Bangers – korvkiosk i lyxförpackning

Bangers är en korvkiosk som har tagit konceptet av kanske den mest klassiska svenska snabbmaten och uppgraderat både maten och upplevelsen. Istället för att...

Mälardrottningen 100 år! 

Hur funkar det att ge blod?

Cucumber Basil Martini

Läs mer

Bangers – korvkiosk i lyxförpackning

Bangers är en korvkiosk som har tagit konceptet av kanske den mest klassiska svenska snabbmaten och uppgraderat både...

Vad är Coravin? Ett verktyg för att bevara och servera vin

Vad är Coravin? Jo, det är ett verktyg för att bevara och servera vin, där vin kan hällas...

Mälardrottningen 100 år! 

Mälardrottningen är ett anrikt fartyg som idag ligger förankrat vid Riddarholmen i centrala Stockholm och fungerar som både...

Frozen Negroni – recept på en Negroni 2.0

Frozen Negroni - den optimala utvecklingen av en av de godaste drinkar som finns. Denna är friskare och...