En helg på Icehotel – anländer Jukkasjärvi och äter rökt ren

Dela inlägget:

I helgen reste jag till ett ställe jag velat till i flera år – Icehotel i Jukkasjärvi. Så nära (med flyg) men ett stort miljöbyte och ju faktiskt en av norra Europas främsta turistattraktioner.

Expressen allt om resor finns idag en artikel jag har skrivit om resan, men för er som vill veta mer kommer här alla detaljer från helgen och fler bilder. Jag börjar med första kvällen!

Efter jobbet i fredags tog jag Arlanda Express till flyget och klockan 19.30 landade jag på Kiruna flygplats. Från 2 plusgrader i Stockholm till 18 minusgrader på 90 minuter. Med mig på planet var mest turister från England, Kina och Japan som förtjust tog kort på snön och den digitala skylten på flygplatsen som visade temperaturen.

P1020730 P1020732

På flygplatsen väntade en buss som tog oss den korta redan till Icehotel.

P1020734

Vill man starta resan ”in style” kan hotellet även ordna hundspann som hämtar upp på flygplatsen!

På Icehotel finns dels ”varma rum” som är vanliga stugor men även ”kalla rum” i själva hotellet som är av is. Jag checkar in den första natten i ett varmt rum och tar mig sedan ett par hundra meter till byns enda restaurang förutom hotellet – rustika Bygården – som serverar en riktigt bra burgare på rökt ren och frispiga pommes frites.

P1020735 P1020736

Sedan kan jag inte vänta med att börja utforska hotellet och gör ett besök på det enda stället som är öppet – Icebar. Precis som hotellet är denna bar gjord av is och smälter ner igen till våren. Här serveras bubbel och drinkar – självklart i glas gjorda av is.

Icehotel i Jukkasjärvi

P1020751 P1020752 P1020756

Mycket förväntansfull lägger jag mig sen i mitt varma rum inför morgondagens övernattning i själva Ishotellet…

P1020747
”Varma rummet” på Icehotel

Här kan ni läsa del två – natten på Icehotel!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bästa glöggen 2023 – vi testar 5 olika

Vilken är den bästa glöggen 2023? När man bjuder in till adventsfika vill man såklart bjuda på en...

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...