Att göra på ön Tortola i Karibien – Smuggler’s Bay

Dela inlägget:

Igår skrev jag om vårt första stopp på Karibienkryssningen – på St Thomas. Idag handlar det om Tortola som var vårt andra stopp på kryssningen. Och den dagen blev inte riktigt som vi hade planerat.

Att göra på ön Tortola i Karibien

Vi hade läst på om stränderna på Tortola och siktas in oss på Josiah’s Bay som skulle vara en fantastisk strand. Tortola blev dock precis som St Thomas hårt drabbat av orkanen Irma i September 2017 och stora delar av infrastrukturen förstördes, så vi det visade sig att vi inte kunde oss dit vi ville. När vi gick iland och skulle hitta en taxi som tog oss dit fick vi nämligen veta att den stranden fortfarande var stängd efter stormen.

Mannen som co-ordinerade taxibilarna föreslog istället stranden Smuggler’s Cave som skulle ligga en halvtimme bort och som han menade var den vackraste stranden på Tortola (som var öppen). Ganska dyrt att ta oss dit, 14 USD per person enkel resa, men vi tyckte ändå att det var värt att betala lite extra för att ta oss dit. Vi hoppade in i en van (som hade sett sina bästa dagar) och gav oss iväg.

Åka bil på Tortola

Vi startade med att åka längs med havet och utsikten är verkligen fantastisk, så vackert!

En dag på Tortola i KaribienEn dag på Tortola i Karibien

Samtidigt lite sorgligt när vi passerade massa förstörda hus och en hamn med båtar som var totalförstörda.

Tortola i KaribienEn dag på Tortola i Karibien

När vi sedan skulle ta oss över berget på ön till Smuggler’s Cave blev vägarna allt sämre och vår chaufför började köra väldigt långsamt. Efter en halvtimme var vi inte framme och när det gått 45 minuter kände vi att det var helt fel beslut att åka till denna strand istället för en närmare, mer lättillgänglig. Vägarna var inte bara i extremt dåligt skick, det var även på sina håll väldigt brant. Chauffören körde ännu långsammare och plötsligt blir det tvärstopp när en byggmaskin står mitt i vägen.

En dag på Tortola i Karibien

Till slut, efter en dryg timme kommer vi äntligen fram till Smuggler’s Cave.

Smuggler’s Cave på Tortola

Det är en fantastiskt vacker strand, otillgänglig med bara en enkel bar och några solstolar med parasoll. Vattnet är djupblått och strax utanför stranden finns ett stort korallrev, perfekt för snorkling,

Smuggler's Cave på TortolaAtt göra på ön Tortola i KaribienSmuggler's Cave på TortolaSmuggler's Cave på Tortola

Bar vid Smuggler’s Cove på Tortola

Vi misstänkte att det inte skulle finnas så mycket att köpa på de mindre stränderna på Tortola, så vi hade med lite matsäck vi tagit med från frukostbuffén. Det fanns dock en bar här som också hyrde ut solstolar (30 USD för två stolar och ett parasoll).

Bar vid Smuggler's Cove på Tortola

Att göra på ön Tortola i KaribienSolstolar vid Smuggler's Cove på Tortola

Vi lyckas skaka av oss den olustiga känslan från bilfärden och har ett par riktigt härliga timmar här innan vi tar taxin tillbaka.

Nu hade dock taxin kört fast i sanden på stranden och är på väg att inte komma iväg alls. Som tur är har barägaren ett rep och en annan gäst en jeep med dragkrog som kan dra loss vår van ur sanden.

Pust, lite väl mycket stress för min del. Tankar som att bli strandsatt här medan fartyget kastar loss mot Bahamas… Resan tillbaka går dock snabbare, vi är tillbaka på en halvtimme.

Att tänka på innan nästa bilutflykt

Det vi lärde oss denna dag var att ställa fler frågor innan vi ger oss ut på en lång biltur på en plats vi inte känner till. Har chauffören åkt dit förut? Hur är vägarna? Hur lång tid kan det ta i värsta fall? Och se till att åka med en fyrhjulsdriven jeep om vägarna är dåliga, inte en skruttig van!

Vår jakt på den absolut finaste stranden känns också med facit i hand lite överdriven, alla stränder här är ju fantastiska! Vårt upplägg på St Thomas var klart bättre.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...