Ellery Beach House – ESS groups nya destination på Lidingö

Dela inlägget:

Ellery Beach House är ESS groups nya “destination” på Lidingö, vars öppning den 1 september kommunicerades med budskap som skiljer sig stort från hur andra hotell i Sverige normalt uttrycker sig. Tilltalet i deras e-postutskick var “Babes and boys”. Det blandades friskt mellan svenska och engelska i alla budskap, med en klart avslappnat, “skön” och humoristisk ton. Inspirationen till både kommunikationen och inredningen på hotellet kommer från Parker Meridien i Palm Springs.

Back in the days, närmare bestämt på det glada 60-talet, fanns det ett ställe i Palm Springs som hette Parker Meridien. Här var gränsen mellan det spännande och det förbjudna hårfin.

Ellery beach house e-mail inför öppning

Och vem drömmer inte om att hänga på ett glassig hotell i Palm Springs – eller ännu hellre få den upplevelsen på hemmaplan!

Ellery Beach House – vid havet på Elfviks Udde på Lidingö

Ellery Beach House består delvis av en nybyggd del och delvis av en renoverad och förnyad del av hotellet som låg här tidigare – Blue Hotell. Plus bland annat nya pooler och sällskapsytor utomhus. Nu är tanken att Ellery Beach House ska bli en destination i sig, dit man åker för att stanna en natt eller två och bara umgås, äta gott, bada och koppla av på hotellet och dess närmaste omgivningar. Detta till skillnad från hotell i city som ofta är en utgångspunkt för att utforska det som en stad har att erbjuda i form av restauranger, kultur och sevärdheter.

Jag fick chans att kolla in Ellery Beach House på en pressvisning och har nu koll på mycket av det som finns på detta nya hotell, häng med!

Ellery Beach House
Nybygda delen till vänster, huvudbyggnaden rakt fram

Lounge med sällskapsspel och bar

När man går in i huvudbyggnaden möts man av receptionen, vars baksida är en lobbybar. Runt baren soffgrupper och mittemot den en stor öppen brasa som sprider en svag doft av rök i hela lobbyn.

Ellery Beach House Lobby
Ellery Beach House Lounge

Till vänster om baren finns ett sällskapsområde med pingisbord, biljard, shuttleboard – inom kort kommer det även finns flipperspel. Ett skönt område att bara sitta med en bra bok eller hänga med familjen eller kompisgänget!

Ellery Beach House spel

Coco Beach Club – pooler, bastu och bad i havet

Ellery Beach House är inget spahotell, men det finns massor med ställen att bada och relaxa på som går under namnet Coco Beach Club. Dock finns ingen strand här – överhuvudtaget. Men det finns pooler med havsutsikt och möjlighet att ta ett dopp i havet från en brygga…. 🙂

Ellery Beach House Coco

Dels finns en utomhuspool vid den nybyggda hotelldelen, samt en stor pool vid huvudbyggnaden med stora solsängar med utsikt över havet. När jag tog ett dopp i den stora poolen var temperaturen härliga 39 grader och tanken är att poolerna ska hålla minst 33 grader året runt. Oklart ännu om bägge kommer vara öppna året om, eller om den enda stängs över vintern.

Ellery Beach House utomhuspool
Ellery Beach House utomhuspool
Ellery Beach House utomhuspool

Om man som jag älskar att basta finns ett eget hus just för detta intill hotellet, med en stor bastu och en liten kallare pool utanför. Från den kan man ta en stig ner till havet, där det finns ytterligare en bastu och en liten badbrygga om man vill ta ett dopp i havet. 

Ellery Beach House bad i havet Bastu
Ellery Beach House bastu
Ellery Beach House bad i havet
Ellery Beach House bad i havet
Klart jag badade i havet!

Vill man bestämt inte gå ut finns även en pool inomhus, med stora sängar intill att chilla på. Självklart finns här även massa behandlingar man kan boka om man vill lyxa till sin vistelse ytterligare. 

Ellery Beach House inomhuspool

Ta det lugnt utan att bada eller basta? Då kan man hänga i Cocos “eldrelax”. Ett mörkt rum med stora bäddar med en stor öppen eld i mitten. 

Ellery Beach House Eldrum

Vill man träna finns ett litet inomhusgym och man är i full färd i att bygga ett utomhusgym i anslutning.

Ellery Beach House Gym

Coco Beach Club har även en egen bar och restaurang – även här med en stor eldstad som central punkt. 

Ellery Beach House Coco
Ellery Beach House Coco

Restaurant Palmers

Palmers är huvudrestaurangen på Ellery Beach House. Här serveras “Medelhavsmat med inspiration från den grekiska övärlden”, som serveras family style med massa smårätter och röror som man delar på.  På den presslunch jag var på fick vi helt annan mat än det som är tänkt att serveras här, så det gav tyvärr ingen idé om middagsmenyn eller hur frukosten är. Behöver helt klar göra ett återbesök och testa mer. För maten är ju en himla viktig del om tanken är att man ska stanna kvar på hotellet hela sin vistelse -klart viktigare än det är på ett cityhotell med mängder av alternativa restauranger runt hörnet. Så det är bara att hålla tummarna för att man har lika höga ambitioner i restaurangerna som kring inredningen!

Ellery Beach House Palmers

Rummen på Ellery Beach House

På Ellery Beach House finns 122 rum i två kategorier:  De Luxe-rum i den nybyggda delen och små nyrenoverade “Mini Petite”-rum i huvudbyggnaden. Alla rum går i samma stil, med en stor sänggavel i brunt trä som bland annat gömmer en välfylld minibar. Mjuk heltäckningsmatta på golvet och badrum med dusch. Massor med snygg konst i hotellkorridorerna – det är sällan man ser det – kul!

Ellery Beach House
Ellery Beach House DeLuxe rum
DeLuxe-rum
Ellery Beach House Hotellkorridor

Fler saker att göra på Ellery Beach House

Förutom det jag nämnt ovan finns utomhusaktiviteter som paddel, elcyklar man kan hyra och en boulebana håller på att anläggas. Just utomhusmiljöerna är fortfarande inte helt klara, så räkna med lite byggstök om ni besöker Ellery Beach House den närmaste tiden!

Ellery Beach House Paddel

Bra att veta inför besöket på Ellery Beach House

  • Vill man nyttja någon av faciliteterna på Coco Beach Club behöver man köpa ett paket där detta ingår, från access hela vistelsen till en slot en viss tid. Även restaurangen är endast till för hotellgästerna – förutom brunchen som man kan boka utan att bo här.
  • Åldersgränsen är 18 år i Coco Beach Club – inget för familjesemestern med barn med andra ord!
  • Fri parkering finns i anslutning till hotellet – vissa platser med laddstolpar för elbilar. Det finns även en SL-buss som stannar i närheten.

Bonustips – en riktig strand i närheten med hopptorn!

Gillar ni hopptorn eller vill åka till en riktig ”beach” ligger Fågelöuddebadet i närheten av Ellery Beach House. Här finns ett fem-meters hopptorn, badbryggor, stor sandstrand – perfekt för en sommarpicnic!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...