fbpx
Matochresebloggen
Teknik

iPhone X – mobilen som kan ersätta alla andra kameror på resan

Igår släppte Apple informationen om nya Iphone X som finns i butik den 3 November och bland finesserna i den nya mobilen är det bland annat kameran som har fått ett lyft. Extra intressant för oss som gillar att fota och filma på resan!

iPhone X – mobilen som kan ersätta alla andra kameror på resan

Ja, oavsett om man fotograferar i svagt ljus, porträtt, med kort skärpedjup eller naturbilder verkar iPhone X kunna vara den enda kamera man behöver ha med sig på resan om man är en vanlig hobbyfotogtraf (eller resebloggare).

I den stora versionen av iPhone 7 finns två kameror som gör att man kan fota med kort skärpedjup (det vill säga skärpa på motivet men oskarp bakgrund) och i nya iPhone X finns det två kameror som standard.

iPhone X

Båda kamerorna på baksidan har optisk bild­­stabilisering och snabba objektiv för bilder och videor, till och med i svagt ljus. Vidvinkel- och teleobjektivet på iPhone X har optisk zoom och upp till 10× digital zoom för bilder och 6× för video.

Fota med nya iPhone X

Ta selfies med förgrunds­skärpa och oskarpa bakgrunder med konstnärlig touch.

Stryktålig.

Har man fått en spricka i glaset i sin iPhone 7 och betalat 2.000 för reparation kan man glädja sig åt hållbarare glas på nya iPhone X. Apple lovar “Det starkaste glaset någonsin på en smartphone, både på fram- och baksidan”. Självklart även vattentålig.

iPhone X

 

Bättre batteri i iPhone X

Upp till 2 timmar längre mellan laddningarna lovas för iPhone Xjämfört med iPhone 7.

Andra coola funktioner i iPhone X – trådlös laddning

Trådlös laddning. “Ladda trådlöst med hjälp av laddnings­stationer och laddnings­plattor på hotell, kaféer och flygplatser världen över”. Det kommer nog att finnas inom kort på lite mer high-end destinationer där man ser kunder med en iPhone X som en intressant köpstark målgrupp.

iPhone X laddning

Lansering tredje  November.

Den tredje November släpps nya iPhone X som inte bara är den läckraste modellen Apple har släppt utan även den dyraste – den kommer att kosta 11.495:- Finns i färgerna Silver eller rymdgrå!

Alla bilder såklart lånade från promotionsiten för iPhone X

Du kanske också är intresserad av...

2 Kommentarer

 • Reply
  Evelina Utterdahl
  13 september, 2017 at 19:06

  Behöver verkligen en ny telefon men 11.500 spänn är fasen orimligt saftigt! Speciellt med tanke på hur lite betalt de som göra telefonerna får.

  • Reply
   christianmuda
   13 september, 2017 at 19:08

   Jo, man skulle verkligen önska att de kunde lägga på 100:- till som går direkt till arbetarna. Priset är ju högt, men om man jämför med en systemkamera blir det mer rimligt…

Lämna gärna en kommentar