fbpx
Matochresebloggen
Gästbloggare Okategoriserad

Dagens sommargäst – Lina från Liniz Travel

Dagens sommargäst är en tjej som verkligen har resor som en röd tråd i sitt liv. Hon jobbar till vardags som flygvärdinna och när hon var föräldraledig fortsatte hon resa och gjorde 12 utlandsresor på ett år med sin bebis. Välkommen Lina från Liniztravel!

Du har bloggat länge, berätta hur det hela startade:

Grejen var den att jag startade en ganska personlig blogg när jag bodde i Oslo  redan 2009 och skrev mest om min vardag och mitt liv. Men 2011 så vann jag en “mammablogg-kryssning” hos Loppi.se och vi var ett härligt gäng på ca 20 bloggande mammor som var iväg på en kryssning och där inspirerade de andra mammabloggarna mig till en resa-med-barn-tips-blogg, då det inte fanns någon annan som jag visste som skrev om just detta ämne. 

Eftersom jag reste mycket, både i jobbet som flygvärdinna liksom med familjen och deras tips var att ha en röd tråd i det hela. Så sagt och gjort – jag startade den och blev ganska snabbt toppbloggare på en Mammabloggportal.  Med tiden har jag även hunnit varit toppbloggare på Loppi.se men 2016 så startade jag min helt egna sida och driver bloggen helt i egen regi numera. 

Bloggen har även vuxit med åren, eftersom jag har rest med barn i över 7 år och vi besöker nya platser, man finner nya tips osv .

Vilken typ av inlägg är de mest lästa på din blogg?

Just det senaste året har jag rest mycket med min bebis, så många av mina populäraste inlägg har varit dessa;

Man märker att många vill ha resa med bebis tips och just våga resa med en bebis.

Dagens sommargäst Liniz Travel

För ett år sedan trodde jag verkligen inte att jag skulle ha varit iväg på 13 utlandsresor på dryga 13 månader med min lilla bebis.  Så det har varit riktigt härligt att kunna utnyttjat min föräldraledighet maximalt med mitt största intresse att  resa.

Jag har även rest till Thailand fem gånger de senaste året med barn, så de inläggen märker man är väldigt populära periodvis. Mina SPA resor verkar många tycka att det är intressanta att läsa om och inlägget om Falkenberg Strandbad är det många som hittar till. 

Vad är dina planer nu i sommar?

Vi är nyss hemkomna efter en härlig familjesemester på Mallorca och nu bär det av på en roadtrip ut i Sverige i 2,5 vecka. Vi  åker till Västkusten varje sommar, men brukar göra lite olika stopp på vägen. I år blir det både Skara Sommarland och sen har vi bokat in oss fyra dagar på Johannesvik Camping i Kungshamn. Jag älskar att se nya platser och Sverige är verkligen så vackert på sommaren. Med bil har man stor frihet att göra vad man vill också. 

I augusti har vi planer på att besöka både Belgien och Danmark. Sistnämnda blir en liten weekend bara för stora sonen och mig. 

Om man inte har bokat en resa i sommar ännu, var tycker du man ska åka?

Sverige är ju verkligen vackert på sommaren, så en roadtrip i Sverige är verkligen att rekommendera. Mina tre favorit resmål i Sverige är Dalarna, där jag kommer ifrån, Västkusten och såklart min hemstad Stockholm. Stockholm har ju enormt mycket att erbjuda på sommaren för att inte tala om den svenska vackra skärgården.

Annars skulle jag ta en kryssning till Finland, Lettland eller Estland. Framför allt Lettland och Estland är ju prisvärda resmål och jag älskar dessutom SPA resor. Förra sommaren åkte jag över till Riga några dagar och var på ett jätte lyxigt och prisvärt SPA

I vilket land har du fått dina bästa restaurangupplevelser och vad åt du?

Jag blev faktiskt väldigt positivt överraskad av maten i Riga. Exempelvis hade Olive Oil Trading Co supergod mat.

Även när vi var i Tallinn året innan hade vi en fantastisk matupplevelse på CRU . Båda restaurangerna kändes exklusiva, med bra mat men väldigt prisvärda jämfört med i Sverige. 

Dagens sommargäst Liniz Travel

Så, vill du ha inspiration till att resa med små barn, eller ta en spa-resa med tjejgänget är Liniztravel en perfekt blogg att göra research på!

Du kanske också är intresserad av...

6 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  19 juli, 2017 at 22:22

  Då är vi två som gillade maten i Riga! 🙂

 • Reply
  Anna, New York - My Bite of the Big Apple
  19 juli, 2017 at 22:46

  Hade ingen aning om hur du startade blogga. Lina! Vad kul att få veta. Så häftigt att du gjort så många resor med barn. Dig skulle man ha haft som “konsult” när mina barn var små. Vi reste bara till vårt torp under bebistiden. 🙂

 • Reply
  Dagens Sommargäst Liniz Travel – Liniz Travel
  19 juli, 2017 at 23:20

  […] Istället för sommarpratare har Matochresebloggen olika sommargäster i sommar på sin reseblogg. Många olika typer av Resebloggare har varit hans sommargäster och idag fick jag den stora äran att vara hans Sommargäst. […]

 • Reply
  Liniz
  21 juli, 2017 at 23:56

  Tack för jag fick vara din sommargäst 🙂

 • Reply
  Thomas Pikolin
  12 augusti, 2020 at 09:21

  Verkligen bra skriven artikel! Jätte intressant! 🙂

 • Reply
  Peter
  24 mars, 2021 at 08:44

  Bra artikel

Lämna gärna en kommentar