Dagens sommargäst – Lina från Liniz Travel

Dela inlägget:

Dagens sommargäst är en tjej som verkligen har resor som en röd tråd i sitt liv. Hon jobbar till vardags som flygvärdinna och när hon var föräldraledig fortsatte hon resa och gjorde 12 utlandsresor på ett år med sin bebis. Välkommen Lina från Liniztravel!

Du har bloggat länge, berätta hur det hela startade:

Grejen var den att jag startade en ganska personlig blogg när jag bodde i Oslo  redan 2009 och skrev mest om min vardag och mitt liv. Men 2011 så vann jag en ”mammablogg-kryssning” hos Loppi.se och vi var ett härligt gäng på ca 20 bloggande mammor som var iväg på en kryssning och där inspirerade de andra mammabloggarna mig till en resa-med-barn-tips-blogg, då det inte fanns någon annan som jag visste som skrev om just detta ämne. 

Eftersom jag reste mycket, både i jobbet som flygvärdinna liksom med familjen och deras tips var att ha en röd tråd i det hela. Så sagt och gjort – jag startade den och blev ganska snabbt toppbloggare på en Mammabloggportal.  Med tiden har jag även hunnit varit toppbloggare på Loppi.se men 2016 så startade jag min helt egna sida och driver bloggen helt i egen regi numera. 

Bloggen har även vuxit med åren, eftersom jag har rest med barn i över 7 år och vi besöker nya platser, man finner nya tips osv .

Vilken typ av inlägg är de mest lästa på din blogg?

Just det senaste året har jag rest mycket med min bebis, så många av mina populäraste inlägg har varit dessa;

Man märker att många vill ha resa med bebis tips och just våga resa med en bebis.

Dagens sommargäst Liniz Travel

För ett år sedan trodde jag verkligen inte att jag skulle ha varit iväg på 13 utlandsresor på dryga 13 månader med min lilla bebis.  Så det har varit riktigt härligt att kunna utnyttjat min föräldraledighet maximalt med mitt största intresse att  resa.

Jag har även rest till Thailand fem gånger de senaste året med barn, så de inläggen märker man är väldigt populära periodvis. Mina SPA resor verkar många tycka att det är intressanta att läsa om och inlägget om Falkenberg Strandbad är det många som hittar till. 

Vad är dina planer nu i sommar?

Vi är nyss hemkomna efter en härlig familjesemester på Mallorca och nu bär det av på en roadtrip ut i Sverige i 2,5 vecka. Vi  åker till Västkusten varje sommar, men brukar göra lite olika stopp på vägen. I år blir det både Skara Sommarland och sen har vi bokat in oss fyra dagar på Johannesvik Camping i Kungshamn. Jag älskar att se nya platser och Sverige är verkligen så vackert på sommaren. Med bil har man stor frihet att göra vad man vill också. 

I augusti har vi planer på att besöka både Belgien och Danmark. Sistnämnda blir en liten weekend bara för stora sonen och mig. 

Om man inte har bokat en resa i sommar ännu, var tycker du man ska åka?

Sverige är ju verkligen vackert på sommaren, så en roadtrip i Sverige är verkligen att rekommendera. Mina tre favorit resmål i Sverige är Dalarna, där jag kommer ifrån, Västkusten och såklart min hemstad Stockholm. Stockholm har ju enormt mycket att erbjuda på sommaren för att inte tala om den svenska vackra skärgården.

Annars skulle jag ta en kryssning till Finland, Lettland eller Estland. Framför allt Lettland och Estland är ju prisvärda resmål och jag älskar dessutom SPA resor. Förra sommaren åkte jag över till Riga några dagar och var på ett jätte lyxigt och prisvärt SPA

I vilket land har du fått dina bästa restaurangupplevelser och vad åt du?

Jag blev faktiskt väldigt positivt överraskad av maten i Riga. Exempelvis hade Olive Oil Trading Co supergod mat.

Även när vi var i Tallinn året innan hade vi en fantastisk matupplevelse på CRU . Båda restaurangerna kändes exklusiva, med bra mat men väldigt prisvärda jämfört med i Sverige. 

Dagens sommargäst Liniz Travel

Så, vill du ha inspiration till att resa med små barn, eller ta en spa-resa med tjejgänget är Liniztravel en perfekt blogg att göra research på!

6 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...