Cocktailbarer i Warszawa – sex riktigt bra!

Dela inlägget:

Det finns många bra cocktailbarer i Warszawa, med ambitiösa bartenders som talar perfekt engelska. Precis som med maten ligger priserna runt hälften av vad en motsvarande drink skulle kosta hemma i Sverige. Vi fick tips från en krögare med bra koll på vilka barer som just nu är de mest populära och bartenders på några av dessa barer gav oss i sin tur sina bästa tips. Bland annat hittade vi två speak-easybarer, dvs en modern variant av de gamla svartklubbarna som fanns i USA på förbudstiden. Vad de har gemensamt är att det är omöjligt att hitta dem utan en exakt adress och att man oftast behöver stå på gästlistan för att komma in – men vi har adresserna och knepen ni behöver – häng med!

Cocktailbarer i Warszawa – våra sex favoriter!

Här följer de sex coctailbarer i Warszawa som vi gärna skulle återvända till, allt från sofistikerade hotellbarer med utsikt till källarlokaler där det är ett hantverk att skapa den perfekta drinken!

Marriot Warszawa – snygg cocktailbar med utsikt

Högst upp i Marriot hotell finns en stor cocktailbar, mysigt inredd, skön atmosfär och med en otrolig utsikt över Warszawa. Baren öppnar 18.00 och är man där då kan man sno ett fönsterbord – de har dessutom happy hour mellan 18-19 då utvalda drinkar kostade 50:- . Deras web – länk
Coctailbarer Warszawa Marriot
Marriot sett från Palace of culture and science
Coctailbarer Warszawa Marriot
Utsikt från Marriots takbar

Cocktailbarer Warszawa Marriot Cocktailbarer Warszawa Marriot Coctailbarer Warszawa Marriot

Woda Ognista – med Warszawas mest ambitiösa bartenders

Cocktailbar i en mysig källare med nakna tegelväggar. Duktiga och trevliga bartenders som satte stor ära i att blanda ambitiösa drinkar, med detaljer som att hacka en isbit rund för hand eller drinkar som smaksätts med rök. Ett givet stopp på en barrunda och här finns det även en restaurang. Pris 60:- för en coctail. Deras web – länk

Coctailbar Warszawa Woda OgnistaCoctailbar Warszawa Woda Ognista

Coctail Bar Max – maxat med frukt

Coctail Bar Max är ett populärt ställe för att starta en helkväll på i Warszawa och tar man en av deras populära coctails med ett en stor portion frukt på toppen är det som en förrätt i sig. I samma lokaler ligger Dom Whiskybar med över 100o sorters whisky, mer om den baren i ett kommande inlägg! Deras web – länk.
Coctailbar Warszawa Coctail Bar Max Coctailbar Warszawa Coctail Bar Max

Kiti – karbisk bar i Warszawa

Nyöppnad karibisk bar, avslappnad stämning med fokus på romcoctails. De populäraste drinkarna är Zombie och 50 shades of earl grey. Lekfulla drinkar serverade i uppblåsbara plastfigurer. Ingen webb men en Facebooksida.

Cocktailbarer i Warszawa Kiti Coctailbar Warszawa Kiti Coctailbar Warszawa Kiti

Six Coctails Warszawa

Speak easy-bar där man behöver stå på gästlistan för att komma in. Omöjligt att hitta till om man inte vet exakt var man ska, i ett hus täckt av en byggställning, in i en anonym port, upp två trappor och ringa på dörren för att bli insläppt. Ambitiösa cocktails, bra musik och hemmafestkänsla. Ingen webb men en Facebooksida som ni kan kontakta dem via för gästlista. Adress: Mokotowska 57.

Six Coctails Warszawa
Den aningen anonyma entrén. Här ifrån går man två trappor upp och ringer på dörren till höger!

Six Coctails Warszawa Cocktailbarer Six Coctails Warszawa Six Coctails Warszawa

Charlie Warszawa

Trendigt inneställe som även var det snyggaste och mest sofistikerade av de cocktailbarer vi besökte. Att stå på gästlistan är ett krav, så kontakta dem i förväg om ni vill ta en drink här. Vi lyckades nätt och jämnt ta oss in med ett visitkort från matochresebloggen.se som argument! Deras web – länk. Adress: Mokotowska 39.

Charlie Warszawa Charlie Warszawa

Cocktailbarer i Warszawa Charlie
Gin tonic med blodgrape

Barer i Old Praga – billigare och mer avslappnade

Känner ni att cocktailbarer inte är något för er och vill hitta lite enklare ställen där man kan köpa en öl för 20:-. Då är stadsdelen Old Praga något för er. I kommande inlägg tipsar vi om ställen där!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...