Liseberg en lördag i juli – långa köer men värt väntan!

Dela inlägget:

Årets roadtrip till Danmark gick via Göteborg och då ville vi gärna hinna med ett besök på Liseberg. Vi försöker åka till nöjesparker dagar när det inte är som populärast, men den här gången var det bara en lördag som passade vårt schema. Dessutom var det soligt och härligt väder. Alla förutsättningar för långa köer alltså!

Det var det också – upp till 60 minuter. Men så roliga attraktioner att även barnen konstaterade att ”det var värt att köa”. Ja, första åtta timmarna i alla fall…

Helix

Vi startade med en av de mest populära attraktionerna – Helix. Här har man gjort även själva köandet till en attraktion, med smala broar som ringlar sig fram i ett betonglandskap, futuristisk musik och ett mobilspel man bara kan spela i kön. Här finns även fritt wi-fi.
Liseberg Helix
Hela familjen taggade inför dagens första åk!

Liseberg Helix Liseberg Helix
Helix

Själva åkturen var en av de vildaste jag någonsin åkt. Snäva loopar, skruvar, snabba stigningar och branta åk nedåt. Kul, men ett åk räckte gott för mig som har anlag för åksjuka…

Lisebergs trädgårdar

Efter Helix var det skönt att pusta ut i ”Lisebegs trädgårdar”. Ja, för oss vuxna alltså. Barnen körde på och klättrade i den stora klätterställningen och åkte den lilla karusellen. Detta är ett nytt område för i år som verkligen är vackert.
Lisebergs trädgårdar
Lisebergs trädgårdar
Här uppe finns även en annan nyhet för i år – Aero Spin. Vår dotter var dock den enda i familjen som var sugen på den så vi nöjde med oss att titta och gick vidare…Aero Spin Liseberg

Lisebergsbanan

Lisebergsbanan är en klassisk berg-och-dansbana som är en av Europas högsta. Inga läskiga loopar som Helix utan bara härlig! En av våra favoriter!

Lisebergsbanan

Balder

Vi fortsatte med berg-och-dalbanor till Lisebergs träbana Balder. Nu hade det verkligen börjat bildas köer och vi fick stå i kö i 50 minuter innan det var vår tur.
Men så värt det. Balder har flera gånger röstats fram till ”Världens bästa berg- och dalbana i trä” av berg-och-dalebanenördar och vi är benägna att hålla med. Så härlig! Eftersom detta är en av Lisebergs mest populära attraktioner där det alltid är lång kö har man byggt en kiosk efter drygt halva kön där man kan köpa dricka och lakritskablar. Jag frågade hur många av alla som passerade som köpte en kabel och det var tydligen var tredje person!
Balder

Kaninteatern

Efter allt köande var de läge att vila benen lite så vi slog oss ner och kollade på föreställningen ”hotell exeptionell” på kaninteatern en stund. En tjej bakom oss i fyra-års-åldern skrattade så hon nästan kiknade men vi nöjde oss med en kvart för mer åk! På vägen ut träffade vi en av skådisarna från teatern som vår son kunde ta en selfie med!
 KaninteaternKaninteatern

Kolleradå

En av våra favoriter sedan sist vi var här är Kolleradå, så den var given att åka. Man åker här runt i stora runda båtar på en forsfärd i rusande vatten. Stor risk att bli lite nedstänkt och mycket skratt! Vissa blev mer nedstänkta än andra och gick in i varmluftsblåsen. (Man kan även köpa plastponchos att skydda sig med).

 Kolloradå LisebergKolloradå Liseberg

Lunch på Järnvägsstationen

Vi åt lunch på Järnvägsstationen och precis som igår på Harrys fick barnen ritblock direkt när vi satt oss. Ok mat men framför allt skönt att sitta ner i lugn och ro ett tag. Det finns massor med alternativ för mat på Liseberg, men vi hade i detta läge helt slut på energi och tog det som såg trevligast ut närmast där vi var efter Kolleradå! I Lisebergs-appen som jag kan rekommendera att ni laddar ner inför besöket kan man bland annat läsa mer om de olika restaurangerna/snabbmatsalternativen och även se på en karta var de finns.

Järnvägsstationen
Med nya krafter efter en sen lunch fortsatte vi att köra ett varv till på Lisebergsbanan och sen Radiobilarna, Spegelhuset, Slänggungan och slutligen ställde vi oss en sista gång i den långa kön (60 minuter) för Balder för ett sista åk.
Radiobilarna Liseberg Radiobilarna Liseberg
Efter nio timmar i parken var vi alla nöjda och tog bilen tillbaka till hotellet. Inte optimalt att gå på Liseberg mitt i högsäsong med tanke på de långa köerna. Men vi hade också kul när vi köade, återkommer till det i ett kommande inlägg!
Har ni varit på Liseberg i år? Vad är er favoritattraktion? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...