Byta bostad på semestern istället för hotell – vi gör det igen!

Dela inlägget:

Budapest –  en vacker stad som vi glatt bokade flyg till över påsk när vi hittade direktflyg till bra pris även fast vi var lite sent ute. Först var tanken att bo på något av stadens maffiga hotell hela långhelgen, men då vi är med i Homeexchange kollade vi även vad det fanns för lägenheter vi kunde låna av någon som vill åka till Stockholm och det visade sig finnas flera personer med stora lägenheter som var intresserade av byte med någon i Stockholm. Jag kollade även Airbnb men där fanns det inte alls några intressanta lägenheter kvar.

Byta bostad på semestern istället för hotell!

Ju mer vi tänkte på upplägget kändes en stor egen lägenhet lockande, så jag jag skickade ut några förfrågningar via Homeexchange och vi fick flera napp samma kväll. Vi fastnade direkt för en lägenhet med rubriken ”Luxury apartment in beautiful Bauhaus building with great Danube view”. ”Luxury” är ju en definitionsfråga men den ser fin ut och ligger centralt och bra!

Byta bostad på semestern istället för hotell

Efter lite mailväxling om detaljerna är allt nu klart och nu kommer vi bo i en stor lägenhet mitt i stan istället för på hotell. De vi byter med kommer dock inte samtidigt utan kanske en helg i höst eller i vår (som vi timar med att då ta en långhelg på landet eller annan resa), det är ofta så det funkar!

För- och nackdelar med att byta bostad istället för hotell

Även om det är skönt att bo på hotell, slippa städa, att inte behöva bädda sängen och äta hotellfrukost är det samtidigt väldigt praktiskt när vi reser hela familjen att ha egen lägenhet istället. Alla sover bättre då barnen kan få egna rum och inte stör varandra. Vi vuxna kan dessutom vara uppe längre utan att behöva ta hänsyn till någon som sover i samma rum.

Vi kommer kunna laga egen mat och det är praktiskt då vår dotter äter en specialkost som är lättare att hålla bra om vi lagar en del av maten själva istället för att äta alla måltider ute. Vår son kan äta allt men hatar däremot att vänta på maten på restaurang och långa menyer som de vi åt med barnen i Gdansk i somras tyckte han var riktigt trist, vilket även påverkar vår upplevelse och det blir inte helt avslappnat.

Självklart blir det också klart billigare att slippa både hotell- och en hel del restaurangkostnader, så vi kan kosta på oss lite extra bra restauranger de gånger vi väljer att äta ute!

Det som många säkert ser som avskräckande är att behöva låna ut sin egen lägenhet till en annan familj. Men det har funkat superbra de gånger vi bytt tidigare så det är inget vi numera ser som ett hinder.

Har du bytt lägenhet på detta sätt? Något du är sugen på att testa? Kommentera gärna!

 

11 kommentarer

  1. Låter dom ett bra upplägg, skulle gärna testa. Dock tror jag att det är lättare att byta om man bor i Stockholm. Tvivlar på att vårt hus i Umeå skulle locka horder av intressenter.
    Däremot kanske sommarstugan längs Norrlandskusten skulle vara intressant sommartid?

  2. Vi har aldrig testat då maken typ vägrar…. han vill bo på
    Hotell å vill inte att någon ska bo i vår lgh 😉 men verkligen väldigt smart!!! Ni lyckas ju bra ju!!! Jag har ju flera Budapest tips sett dem? Trevlig resa!!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...