Valkyria på Liseberg – Europas högsta och längsta dive coaster

Dela inlägget:

Snart är det vår och då öppnar nöjesfälten igen! Gröna Lund ligger lite lågt i år vad gäller nya attraktioner medan Liseberg gör sin största satsning någonsin med den nya berg-och-dalbanan Valkyria.

Valkyria på Liseberg – öppnar ”senare i sommar”.

Banan, som är av typen dive coaster, blir Europas både högsta och längsta av sin sort. I 105 km/h kastas man rakt ner i avgrunden under mark innan man susar upp igen mot himlen. Låter riktigt häftigt och kanske är det dags att åka till Liseberg i sommar, det var två år sedan vi var där sist. Får se till bara att inte åka dit en lördag – senast vi var där var det galet långa köer!

Dock har man bra kapacitet på Valkyria – 1100 personer i timmen kan åka och man har ett nytt system med fyra olika köer, bland annat en singelkö för att effektivisera köandet.

Dock är det lite luddigt när Valkyria öppnar – ”senare i sommar” är det enda som just nu kommuniceras, men vill man få en känsla av hur det är kan man kolla in detta youtubeklipp!

Fler nyheter på Liseberg 2018

  • Nya Slänggungan öppnar – en helt ny Slänggunga öppnar bredvid restaurangen Tyrolen. Åkupplevelsen är densamma, men nyare och med fler dubbelsäten.

nyheter på Liseberg 2018

  • Nytt glasscafé uppe i Lisebergstornet.
  • Nya automater för att hämta ut förköpsbiljetter och åkpass utanför Huvudentrén. Även detta för att underlätta för gästerna – handla på webben, hämta ut i automaterna och gå sedan rätt in i parken genom att scanna en QR-kod. Mindre kö – mer tid till åk!
  • Spökhotellet Gasten fyller 20 år, detta firas med att skräckhuset från och med i år ingår i åkpasset!

Premiär för Liseberg 28 april

Hela valborgshelgen med start den 28/4 är det säsongspremiär på Liseberg och då passar man även på att fira nöjesparkens 95-årsdag.

Jag ser dock mest fram mot att testa Valkyria, när den nu öppnar!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...