Boutiquehotell i Warszawa – Mamaison Hotel Le Régina

I Warszawa kan man bo riktigt bra på lyxhotell till långt under halva priset än i Sverige. Många av de stora internationella hotellkedjorna finns här i stora hotellbyggnader mitt i city. Vill man dock ha ett lite personligare, mindre hotell kan det som vi bodde på vara intressant att kolla in – ett litet boutiquehotell strax norr om Warszawas Old Town.

Boutiquehotell i Warszawa  – Mamaison Hotel Le Régina

På en liten enkelriktad gata, med bara tre våningar och en diskret entré ligger Mamaison Hotel Le Régina Warsaw. I huset som tidigare huserade den amerikanska ambassaden finns idag efter en omfattande renovering 61 rum. Polska turistbyrån som hjälpte oss med kontakter för denna resa lyckades fixa ett av hotellets sviter till oss, så här skulle man alltid bo!

Rummen på Mamaison Hotel Le Régina

Boutiquehotell i Warszawa - Mamaison Hotel Le Régina Warsaw Boutiquehotell i Warszawa - Mamaison Hotel Le Régina Warsaw Boutiquehotell i Warszawa - Mamaison Hotel Le Régina Warsaw

Det enda som saknades var en solig terrass, men det fanns såklart på rummen högst upp som vi kollade in vid en kort rundvandring på hotellet.

Boutiquehotell i Warszawa - Mamaison Hotel Le Régina Warsaw

Frukosten – på rummet

Det var väldigt få gäster nere vid frukosten när vi åt nere i restaurangen första dagen och vi undrade om hotellet inte var så fullt. Jodå, det var fullbokat, men det kostar bara 5 Euro att få upp den som roomservice så de flesta gäster väljer just det alternativet. Så det gjorde vi såklart andra morgonen och det ska jag klart göra oftare när jag bor på hotell, så skönt att äta frukost själva i lugn och ro.

Boutiquehotell i Warszawa - Mamaison Hotel Le Régina Warsaw

Spa:t – litet men bra

Mamaison Hotel Le Régina hart ett litet spa med bastu, pool och två behandlingsrum. Vi lyxade med en varsin massage som kostade knappt 300 kronor för 30 minuter. I vanlig ordning bastade jag förstås också varje dag och simmade massa längder i poolen!

Boutiquehotell i Warszawa - Mamaison Hotel Le Régina Warsaw Boutiquehotell i Warszawa - Mamaison Hotel Le Régina Warsaw Boutiquehotell i Warszawa - Mamaison Hotel Le Régina Warsaw

Här (ja, i hotellet – inte i bastun!) bor tydligen kändisar som Sting och Roxette när de har varit i Warszawa, som uppskattar att de får vara i fred även nere i hotellobbyn.

Restaurangen La Rotisserie

I hotellet ligger restaurangen La Rotisserie som belönats med utmärkelsen ”The Michelin plate : good cooking”. Jag har skrivit om den i ett tidigare inlägg om restauranger i Warszawa. Här åt vi en supergod lunch i nivå med maten på Stockholms allra bästa krogar, kan verkligen rekommenderas oavsett var ni väljer att bo! På helgerna har de en avsmakningsmeny till specialpris på luncherna.

Läs mer om detta härliga hotell på deras webbsida.

Stort tack till Polska Turistbyrån som hjälpte till att ordna ett fint rum på detta hotell. Som vanligt påverkade det dock inte ovan text utan helt ärligt!

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...