Gästspel med Chris Thompson på Paul’s

Chris Thompson är en av de mest lovande unga kockarna i London. Han har jobbat på några av Londons bästa restauranger som The Grove hotel, Maze by Gordon Ramsay och the Duck and Waffle. Idag jobbar han på Zelman Meats och i veckan var han i Stockholm för ett tvådagars gästspel på Paul’s – en av restaurangerna på Haymarket.

Sexrättersmenyn för detta gästspel såg riktigt bra ut på pappret, men när rätterna kom in var det ännu mer intressant. Helt klart den mest intressanta middag jag ätit i år! Kanske inte den godaste i alla delar, men detta var så kul! Häng med!

Gästspel med Chris Thompson på Paul's Gästspel med Chris Thompson på Paul's

Gästspel med Chris Thompson på Paul’s

Middagen inleddes med ett glas champagne och krispig grissvans, med sesamfrön och jordnötter. Det var lite som revbensspjäll, men mer fett och brosk, mindre kött. God, kryddig glace, men grissvans som råvara var ingen omedelbar kärlek!

Gästspel med Chris Thompson på Paul's

Menyn fortsatte med en god Riesling och en sashimi på Red Mullet (som Google translate översätter till Röd hockeyfrilla) med Kombu Soya och tunna skivor av vindruva. Läckert och en helt ny smakkombination.

Gästspel med Chris Thompson på Paul's Gästspel med Chris Thompson på Paul's

Kycklinghjärta och muskelmage

Den tredje rätten var den jag gillade mest – ”Confit Chicken Gizzard and Heart Larb, Crispy chicken skin – Thai explosion”. En väldigt kryddig wok serverad i ett kålblad som en liten taco.

Gästspel med Chris Thompson på Paul's 

Flera av rätterna bars ut av Chris, som verkligen var intresserad av vad vi tyckte om dem. Jag frågade om han hade ätit på några andra restauranger här i Stockholm och han hade dagen innan gästspelet varit på Punk Royale som han verkligen gillade. Dagen efter gästspelet hade han bokat bord på Esperanto, så det känns som han prickat in några av Stockholms bästa krogar.

Tillbaka till menyn. Tredje rätten var kalvbräss, som är en av få saker som jag verkligen inte gillar om den inte är i små bitar som t ex friterats. Men den fjärde rätten ”Potato, Sichuan Dressing, Guanciale, Egg Yolk, Crispy shallots” var riktigt läcker. Till dessa rätter en Zinfandel som passade perfekt.

Gästspel med Chris Thompson på Paul's Gästspel med Chris Thompson på Paul's Gästspel med Chris Thompson på Paul's Gästspel med Chris Thompson på Paul's

Rostad ananas

Avslutningen på menyn var rostad ananas med glass gjord på saltat ankägg – ett ägg som får ligga med skal i saltlösning en vecka innan man gör glass på äggulan. Supergott!

Gästspel med Chris Thompson på Paul's

Sammanfattningsvis en av de mest intressanta menyer jag ätit i år. Så kul när restauranger tar in kockar på gästspel som dessa!

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...

Restaurang OK OK – ny restaurang på Gärdet

I höstas öppnade en ny restaurang på Gärdet - Restaurang OK OK - som jag hörde talas om...

Glamping på Mauritius – Otentic Eco Tent Experience

Mauritius har massor med fantastiska lyxhotell - men det finns även billigare varianter som glamping på Mauritius. Vi...