Palmitos park på Gran Canaria

Dela inlägget:

En av de mest populära aktiviteterna/utflykterna på Gran Canaria är Palmitos Park. En park i en lummig dal på södra delen av Gran Canaria. Här ligger fokus på fåglar men det finns även delfiner, fiskar, fjärilar, kräldjur och ett apor. Vår 7-årige son beskrev parken som ”Kolmården, men mycket mindre”. Bra beskrivning! Höjdpunkterna här är de olika showerna med papegojor, rovfåglar och delfiner.

Närmast entrén ligger papegojshowen, där en samling vältränade papegojor cyklar, räknar, åker rutschkana och dricker läsk.

img_1170.jpeg

En brant promenad för oss sedan till rovfågelshowen som var den vi gillade bäst. Högst uppe i parken med milsvidd utsikt släpper de loss örnar och falkar som flyger både över publiken och ger sig av på egna utflykter långt bortom bergen.

img_0961.jpegimg_1178.jpeg

img_1181.jpeg

Den mest populära showen var dock delfinshowen. Bra, men ganska enkel om man jämför med den ambitiösa delfinshowen på Kolmården. Härligt dock att den är utomhus.

img_0962-1.jpeg img_0963-1.jpeg

På egen hand tar man del av resten av parkens djur och växter.

img_1184.jpeg img_1172.jpeg img_1182.jpeg  img_1176.jpeg img_0877.jpeg img_0960-1.jpeg img_1175.jpeg img_1174.jpeg

Parken är relativt liten och man går runt den på någon timme förutom stoppen för showerna. Bra att vara här strax efter öppning klockan 10.00 då papegojshowen startar 10.30!

Man kan köpa biljetter online lite billigare på www.palmitospark.es men man måste göra det dagen innan besöket och printa ut dem så det är inte helt smidigt om man är här på semester, man slipper dock då den långa kön vid entrén!

img_0870.jpeg
Vanliga kön till vänster. ”Vip”kön till höger för förköpta biljetter.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...