fbpx
Matochresebloggen
Billigaste flyget till Hamburg
Flyg Okategoriserad

Billigaste flyget till Hamburg

Billigaste flyget till Hamburg

Flyget till Hamburg från Arlanda tar bara 90 minuter, så när man ska välja flygbolag hit är det främst pris och flygtid som för mig får styra. Då min plan var att åka till Hamburg över helgen och var ledig från jobbet på fredagen ville jag ta ett skapligt tidigt flyg, men ändå inte så tidigt att jag behövde gå upp mitt i natten. Och sedan åka tillbaka sent på söndag eftermiddag så jag kunde utnyttja även söndagen för att uppleva staden.
Både SAS och Eurowings (som är Lufthansas lågprisbolag) flyger direkt till Hamburg, på nästan samma tider, med skillnaden att Eurowings ligger på knappt halva priset. Eurowings är liksom Norweigan ett lågprisflyg där ingenting ingår om man köpt deras billigaste biljett, men på en sån här kort resa tycker jag det kvittar.
Fredagsflyget 08.20 med Eurowings var för mig som bor i stan en perfekt tid. Jag kunde gå upp 06.15, ta bussen ner till Arlanda Express och så var jag ute på Arlanda runt 07.15.
Den långa rulltrappan upp från Arlanda Express

Den långa rulltrappan upp från Arlanda Express

Väl på planet var det bara halvfullt så jag fick ta en ledig plats på andra raden i deras “Best”- kategori med extra benutrymme.  Schysst – tidigare på andra flygbolag har jag i liknande fall bara fått byta plats inom samma kategori av platser. Kan kanske ha bidragit att jag frågade snällt på min knaggliga skoltyska! Flygbiljetten kostade bara 800:- tur/retur inklusive 1 bagage (när jag bokade några månader i förväg). Underhållning på flyget finns i form av en lösning där man köper wi-fi under flyget och på köpet får tillgång till musik och filmer som man kan se på sin egen smartphone eller dator. Men jag hade istället laddat med Alex & Sigges podcast och mina brusreducerande hörlurar.

Billigaste flyget till Hamburg Billigaste flyget till Hamburg Billigaste flyget till Hamburg Billigaste flyget till Hamburg

Tunnelbana från Hamburgs flygplats till city – s1

Precis som i Stockholm går det ett snabbtåg in till city från flygplatsen. I Hamburg är det klart billigare än i Stockholm då det är av de vanliga tunnelbanorna som går ut till flygplatsen. Om man köpt ett Visit Hamburg-kort där det ingår fria resor på buss och tunnelbana ingår alltså även denna. Om ni köper det på webben innan resan får man ett digitalt kort så man kan använda det redan när man anländer utan att fundera på var man skaffar biljetter – smidigt.
Resan in till Hamburg HBH tar ca 30 minuter. Men till skillnad från Arlanda Express som kör direkt från Stockholms Central till Arlanda så stannar S1:an på många ställen på vägen, bra om man inte bor mitt i city men lite onödiga stopp om man vill in till Centralstationen – som är en perfekt plats att bo nära som utgångspunkt för att utforska Hamburg.
Hamburgs pampiga centralstation

Hamburgs pampiga centralstation

Väl inne i city lämnade jag av mitt bagage på hotellet och åkte direkt vidare till mitt första mål för helgen – ett kvarter strax utanför city där en Tv-kock har en känd restaurang, det finns ett micro-bryggeri med stor ölhall och ett omtalat cafe, läs mer om det i nästa inlägg!
Resan till Hamburg gjordes i samarbete med Visit Hamburg, men åsikterna och bilderna är som vanligt mina egna!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar