Weekend i Hamburg – Die Bullerei och Altes Mädchen

Dela inlägget:

Schanzenviertel – med en härlig restaurang, microbryggeri, ölhall och café!

Med bara en weekend i Hamburg så tycker jag att det gäller att inte chansa på matställen utan välja restauranger som fått bra omdömen. Så direkt när jag anlände till Hamburg lämnade jag av mitt bagage på hotellet och åkte ut för att äta lunch på en av de restauranger som de unga Hamburgborna själva gärna hänger på – Die Bullerie. Det är byggt i det gamla slakthusområdet Schanzenviertel och bakom restaurangen står (den i Tyskland kände) TV-kocken Tim Mälzer.

Die Bullerei Hamburg Die Bullerei Hamburg Die Bullerei Hamburg

Hamburgare på Die Bullerei

Supermysig restaurang med en enklare lunchmeny (mer utbud på kvällarna), så jag tog ett säkert kort och frågade vilken som var deras populäraste lunchrätt – Hamburgare – så det blev min första måltid i Hamburg. (Hade ju varit extra passande om Hamburgaren härstammade från Hamburg vilket man kan tro men så är inte fallet enligt Wikipedia). Till den en annan av deras specialiteter, hembryggd lemonad med ingefära.

Die Bullerei Hamburg Die Bullerei Hamburg

Craft beer store i Schanzenviertel

I samma kvarter som Die Bullerie ligger Craft Beer Store med bryggeriet Ratshern, där man dels brygger eget öl och säljer över  500 sorters öl på flaska. Man har ingen bar inne i affären men man får utan kostnad smaka ett litet glas av av månadens fatöl. Här kan man boka en guidad tur i bryggeriet under vissa dagar och när jag hade ställt lite frågor om bryggeriet och tog fram den stora systemkameran fick jag en egen liten visning för att ta lite bilder på bloggen. Klart stort för att vara micro bryggeri! Visade sig att de använder det för att prova fram nya smaker och producerar de mest populära i ett större bryggeri intill.

Craft Beer Store Hamburg Craft Beer Store Hamburg Craft Beer Store Hamburg

Craft Beer Store Hamburg
Micro bryggeriet
Craft Beer Store Hamburg
Det stora bryggeriet

Efter denna korta rundvandring i bryggeriet hade jag byggt upp ett ordentlig sug efter öl och passande nog ligger det en stor ölhall – Altes Mädchen – vägg i vägg med Craft Beer store som bland annat säljer deras öl!

Ölprovning på Altes Mädchen

Så heter ölhuset intill Craft Beer store – Altes Mädchen. Här tog jag  in en bricka med fem sorters öl (a 10 cl) för bara 7 Euro med lite olika sorter av  märket Ratsherrn som bryggs här, bland annat Ipa, Rotbier och lager. Altes Mädchen är en av de mest kända ölhallarna i Hamburg och bara besöket här är klart värt den korta resan hit.

Altes Mädchen Hamburg  Altes Mädchen HamburgAltes Mädchen Hamburg

Café Elbgold

Efter en härlig lunch och en riktig bra ölprovning är det ju bara en kopp kaffe som saknas. Av en händelse ligger det även ett riktigt bra café i samma kvarter – Cafe Elbgold.

Cafe Elbgold Hamburg Cafe Elbgold Hamburg Cafe Elbgold Hamburg

Att lyckas samla en riktigt bra restaurang, ett bryggeri, en ölhall och coolt cafè i samma kvarter är verkligen lyckat. Ett givet stopp på en Hamburgsweekend!

Hitta hit:

Jag använder numera alltid Google Maps på alla resor med den stora fördelen att det är lika enkelt att ta en buss eller tunnelbana som taxi då alla dessa tider och hållplatser finns i appen. Hållplatsen man ska till heter Hamburg-Sternschanze. Därifrån är det bara 180 meter att gå.

Länkar:

Boka bord på Bullerie: Bullerei.com
Boka rundtur på bryggeriet på craftbeerstore.de
B
oka bord på Altes Mädhen: en.altes-maedchen.com

5 kommentarer

  1. Tack för en trevlig och informativ artikel 🙂 Blev riktig sugen på att resa till Hamburg igen. Jag bodde i Tyskland (i Väst-Tyskland som det hette på den tiden) under 1980-82 i samband med studier. Var då och senare i Hamburg några gånger. Har sedan dess varit många gånger i det fantastiska semesterlandet; allt i från underbara Rügen till härliga Bayern (senast Bodensee och München).
    Jag älskar landets natur, deras allsidiga mat (inte minst Schweinshaxe mit Sauerkraut etc.) och deras goda drycker (vin och öl).
    Deutschland ist eine Reise wert; es ist eine wunderschöne Urlaubsland.

    • Så kul att höra Dag! Jag instämmer, jag var väldigt positivt överraskad av Hamburg, även fast jag åkte dit en ruggig och kall januarihelg. Det kommer fler inlägg från Hamburg de närmaste dagarna, imorgon från en av de bästa krogarna i Hamburg!

  2. Kul att se att även ”icke-städer” som Hamburg kan leverera riktigt bra grejer. Jag måste bli mer vaksam på sånt känner jag, och inte bara dra till metropolerna. Hehe!

    • Ja, Hamburg känns underskattat, i helgen kommer en topp-tio lista över saker att se och göra. Och man hinner faktiskt med staden på en weekend!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...