Ochaya dinnerclub på Kasai – japansk avsmakningsmeny och underhållning!

Dela inlägget:

En Ochaya är ett traditionellt Japanskt ”Tea House”, där Gesihor sjunger och dansar, flörtar med gästerna och serverar drinkar. I Stockholm har restaurangen Kasai en dinnerclub som går under samma namn på fredagar och lördagar. Inspirerad av underhållningen på en traditionell Ochaya och med en japansk avsmakningsmeny.

Jag har länge varit sugen på testa middagen på Ochaya (som jag kollade in kort när jag och min fru åt middag uppe i Kasais matsal i höstas). Konceptet nattklubb + japansk mat + underhållning lät klart intressant!

Drinkar på Kasais Innergård

I lördags hade jag och några vänner äntligen bokat bord på Ochaya. Middagen börjar inte förrän strax efter 21.00, så vi startade med några drinkar på Kasais stora innergård. Jag som älskar både japansk whisky och whisky sour hittade en ny favorit: ”Samurai Sour”.

Drinkar på Kasais Innergård
Den rykande drinken: Samurai Sour på Nikka Whisky, citrus, bee pollen, matcha tea form, dried fruits.
Bakom: Pisco Pina på coco wasted Pisco, herbei yuzu, citrus, pineapple, kewa water. 
Drinkar på Kasais Innergård

Ochaya dinnerclub på Kasai

En trappa ner ligger Ochaya och det var helt fullsatt när vi kom ner vid 21.15. Dunkel, exklusiv nattklubbskänsla med en DJ som spelar house redan från start, dock mer som bakgrundsmusik.

Middagen här är en set meny som kommer in på serveringar man delar. Maten kommer från samma kök som uppe på Kasai och det är flera rätter jag kände igen sedan sist. Start med salta soyabönor och en av Kasais paradrätter – Shrimp tempura – som är en riktig höjdare.

Kort efter vi fått in de första rätterna började underhållningen, först i form av en man som spelade sax ihop med musiken och två kvinnor klädda i stora fjäderboas kom ut bland borden och spexade.

Redan nu hög stämning i lokalen, mest stora tjejgäng men även en del mixade gäng med tjejer och killar.

Ochaya dinnerclub på Kasai

Maten fortsatte att komma in, med rätter vi verkligen gillade, som krispig spicy tuna och smakrik lobster taco. Varvat med rätterna dök fler underhållare fram på scenen som finns i mitten av lokalen.

Som man ”varnar” för på hemsidan blev underhållningen allt mer barnförbjuden, med dansare som lättklätt slukade eld, droppade stearin på sig själv och svingade runt i en trapets.

Ochaya dinnerclub på Kasai
Ochaya dinnerclub på Kasai
Ochaya dinnerclub på Kasai
Maki!

Läcker sushi, koreansk biff och cripsy kale som var en av mina absoluta favoriter. Grönkål med chili, bonito och mandelflarn – så god! Vi avslutade med en trio av desserter som vi delade på – efter denna stora meny var vi alla redan mätta och nöjda.

Ochaya dinnerclub på Kasai

När middagen var slut höjdes musiken och dörrarna öppnades upp för fler bargäster som anslöt. Scenen i mitten plockades bort och hela lokalen förvandlades till nattklubb med dansgolv.

Ochaya dinnerclub på Kasai

Sammantaget om Ochaya dinnerclub på Kasai – ett kul koncept, med riktigt god mat. Perfekt för ett lite större gäng som vill ha partykänsla. Vill man ta det lite lugnare skulle jag rekommendera matsalen en trappa upp istället

Priset för menyn är 595:- per person excl dessert och dryck. Läs mer på Kasiais hemsida. (Man kan inte boka bord online, men skicka in en förfrågan via webben).

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...