Selfieccinos och Freakshakes – när likes är viktigare än smaken!

Dela inlägget:

Förra året beställde jag en bild på skoj från en kompis som lade in Matochresebloggen.se’s logo i skummet på en cappucino med hjälp Photoshop. I December förra året gjorde caféet Tea Terrace i London verklighet av denna idé som de kallar Selfieccinos!

Selfieccinos på Tea Terrace i London

På caféet Tea Terrace i London menar man att det inte räcker med bra mat och bra service – man behöver även ha något på menyn som funkar bra på Instagram och vad kan vara bättre än en cappuccino eller kopp varm choklad – med ditt eget ansikte på?

Man gör drycken som vanligt och ser till att det ligger ett tjockt, platt lager mjölkskum på toppen. Samtidigt tar du en slefie och laddar upp via en app till caféets printer, som använder smaklöst färgämne för mat. Och voila – du har en Selfieccino med ditt eget ansikte på.

Redan har fler caféer kopierat idén och man kan nu köpa Selfieccinos på en mängd ställen, exempelvis FIVE Points Bratislava. 

Freakshakes – milkshake möter… allt onyttigt

I Australien ”uppfann” man för något år sedan Freakshakes – stora milkshakes med extra allt och även dessa gör succé på Instagram och andra sociala medier.

De spreds snabbt över världen (tack vare sociala medier och att de är enkla att skapa) och sedan något år finns de även i Stockholm på exempelvis Älskade Traditioner:

Så, nästa gång ni reser till en stad och vill ha riktigt många likes på Instagram – se om ni kan hitta ett som serverar Selfieccinos eller Freakshakes!

2 kommentarer

    • Ja, samma sak med kryssningsbolsgens kreativa uppfinningar som bartender-robots. Känns bara som en grej för PR och Instagram – inte för godare drinkar!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Bangers – korvkiosk i lyxförpackning

Bangers är en korvkiosk som har tagit konceptet av kanske den mest klassiska svenska snabbmaten och uppgraderat både maten och upplevelsen. Istället för att...

Mälardrottningen 100 år! 

Hur funkar det att ge blod?

Cucumber Basil Martini

Läs mer

Bangers – korvkiosk i lyxförpackning

Bangers är en korvkiosk som har tagit konceptet av kanske den mest klassiska svenska snabbmaten och uppgraderat både...

Vad är Coravin? Ett verktyg för att bevara och servera vin

Vad är Coravin? Jo, det är ett verktyg för att bevara och servera vin, där vin kan hällas...

Mälardrottningen 100 år! 

Mälardrottningen är ett anrikt fartyg som idag ligger förankrat vid Riddarholmen i centrala Stockholm och fungerar som både...

Frozen Negroni – recept på en Negroni 2.0

Frozen Negroni - den optimala utvecklingen av en av de godaste drinkar som finns. Denna är friskare och...