Atlantis the Palm i Dubai – lyxhotell med extra allt

Dela inlägget:

Atlantis The Palm var det första hotellet med ett stort utbud av restauranger och nöjen som öppnade i Dubai redan år 2008. Sedan dess har Dubai utvecklats i en rasande fart men Atlantis, längst ute på The Palm är fortfarande ett landmärke med ett utbud inget annat hotell i regionen kan mäta sig med.

Långweekend på Atlantis the Palm i Dubai

Jag åkte hit en långweekend i samarbete med Atlantis för att se vad det är som gör hotellet så speciellt och vad man kan göra här. Många gäster stannar på hotellet och dess omgivningar hela sin vistelse i Dubai, speciellt de 40 procent som är barnfamiljer. Just aktiviteterna för barn har jag snappat upp tidigare men det var nytt för mig att en så stor andel av gästerna kommer hit utan barn.

Atlantis the Palm i Dubai

Atlantis ligger längst ut på den konstgjorda stadsdelen ”The Palm” och är en av de få hotell i Dubai som har rum med utsikt mot havet som inte störs av andra hotell.

Inne i Atlantis

Lobbyn är minst sagt imponerande och i mitten finns en maffig glasskulpty av Dale Chihuly, gjort av 3000 handblåsta glasdelar. Den sätter förväntningen rätt för resten av hotellet, som andas lyx genom exklusiva materialval rakt igenom och högt i tak.

Atlantis the Palm i Dubai entre

Atlantis the Palm i Dubai entre

Atlantis the Palm i Dubai

Det är tätt med personal i hotellet, som är trevlig och hjälpsam, samtidigt som de försäkrar sig om att man bor i hotellet genom att be att få se rumskortet. Hotellrummen ligger i två huskroppar- East och West tower, vardera med 20 våningar och sex hissar.

Rummen på Atlantis

Här finns 1539 rum, från familjerum till sviter under havsytan. Jag bodde i en kategori som hette ”Imperial Club”, med stort badrum med badkar, luftigt rum med dubbelsäng, fåtölj och skrivbord samt en balkong.

Atlantis the Palm i Dubai Rum

Får ni ett rum mot havet kan man få se såna här solnedgångar!

Atlantis the Palm i Dubai Solnedgång

Rummen städas och bäddas varje dag och en extra lyxig detalj är att medan man är och äter middag fixas rummet inför natten. Sängen bäddas upp, sänglamporna tänds och gardinerna dras för fönstren!

Atlantis the Palm i Dubai

Undervattensvit på Atlantis the Palm

Vill ni dra på med ett rum som är något extra finns sju sviter på hotellet, den ballaste kanske är undervattenssviten i tre våningar där sovrum och badrum under vattenytan har panoramafönster mot hotellets stora akvarium. Jag bodde inte där, men fick ta en titt!

Undervattensvit på Atlantis the palmUndervattensvit på Atlantis the palm

Undervattenbadrum

Du kan kolla in denna svit på en Instagram TV-film jag gjorde som du hittar här.

Frukosten på Atlantis

Har man vanlig halvpension ingår frukost på någon av de större bufférestaurangerna. I den rumskategori jag bodde i – Imperial Club – hade man även tillgång till en egen lugnare lounge för frukost, med kock som lagade ägg på beställning och bordsservering av kaffe och juice. Såklart även en stor buffé med allt man kan tänka sig från korv och bacon till frukt, yoghurt och croissanter,

Här fanns en mysig uteterasss som jag såklart åt min frukost i. Finns det något bättre än frukost utomhus när det är varmt i skuggan redan på morgonen?

Imperial club lounge

Loungerna för imperial-clubgästerna – det fanns två stycken – var även öppna under andra delar av dagen. Där äter man och dricker helt utan extra kostnad.

På eftermiddagen dukade man upp en afternoon-tea buffé i den som var belägen på 12:e våningen i ett av tornen och klockan 17 serverades sedan en stor buffé med smårätter och snittar som mycket väl skulle kunnat funka som middag för barn. Hade vi varit här hela familjen hade det varit perfekt att starta kvällen här med mat till barnen (som sedan kan softa på rummet) medan jag och min fru kunde fortsatt till någon av hotellets restauranger.

Här var det även fri tillgång på drycker som man kunde ta med ut på terrassen som en fördrink innan middagen.

Pooler vid Atlantis

Hotellet har två stora pooler, en främst avsedd för familjer med småbarn, den andra med en aktivitetsdel med pool-basket och vollyboll. I den senare är en del ”adults only” med 21 årsgräns och har en DJ som spelar house på eftermiddagarna. Trots att hotellet var i stort sett helt fullbelagt var det inte alls någon trängsel utan det fanns alltid massor med lediga solstolar.

Stränder vid Atlantis

Hotellet har en lång strand på sidan av hotellet som ligger mot Dubais skyline. Här finns massor med solstolar som man nyttar fritt som hotellgäst och på högsäsongen öppnar man strandklubben Nassim Beach med DJ’s och strandbar på en del av stranden.

The Lost Chambers Aquarium på Atlantis

Ett av Atlantis stora dragplåster är det gigantiska akvariet – The Lost Chambers Aquarium – med över 60.000 marina djur. Man kan antingen kolla in fiskarna genom stora panoramafönster eller komma ännu närmare genom att göra ett dyk med tuber i akvariet, något jag fick prova på.

Jag har gjort över 50 dyk, men aldrig sett så här många fiskar på en gång! Stora rockor, Oceanic Black Depth-hajar och massor med nyfikna fiskar. Häftigt!

Är man extra intresserad av blötdjur kan man även gå en tur inne på Atlantis ”djusjukhus”, där man tar hand om fiskar om de blir sjuka, men som dock mest är ett ställe där man föder upp fiskar. Otroligt söta haj-bebisar och mini-rockor och intressant att förstå mer om hur ett akvarium av denna storlek fungerar.

Jag bokade även en plats en morgon för yoga vid akvariet. Härlig lugn start på dagen och kul med yoga i denna miljö med alla fiskar att fokusera på medan man gör alla övningar.

Mer saker att göra

Ja, det finns gott om saker att aktivera sig med utomhus även om man inte vill sola och bada. Tennisbanor, badminton, utomhuspingis och basketkorgar, flera lekplatser och klätterställningar – ja, här finns det ingen risk att man blir uttråkad.

Atlantis the Palm i Dubai

Atlantis the Palm i Dubai Atlantis the Palm i Dubai

Det största nöjet på Atlantis är dock deras stora vattenland Aquaventure dit entrén ingår för hotellgästerna. Mer om Aquaventure i ett kommande inlägg!

Besöket på hotellet gjordes i samarbete med Atlantis the palm, men alla åsikter och text är som alltid min egen.

2 kommentarer

  1. Wow vilken häftig resa! Ångrar så att jag inte kunde åka med och få ledigt. Var på The Atlantis 2009 och åt middag en gång det var verkligen så häftigt ställe. Skulle gärna bo där.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...