fbpx
Matochresebloggen
Hotell

Villa Dagmar – nytt boutiquehotell på Nybrogatan vid Östermalms saluhall

Villa Dagmar är ett nytt boutiquehotell med restaurang, spa och barer beläget på Nybrogatan vid Östermalms saluhall. Hotellet är uppfört i fastigheterna mot nybrogatan och även i den bakomliggande fastigheten, där karamellfabriken och en silversmedja låg tidigare. Man har strävat efter att bevara jugendstilen i fastigheterna och förfinat detaljer när fastigheterna byggdes samman. Ett pampigt glastak, inspirerat av British Museum, ramar in innergården och trädgården som tillsammans utgör hotellets nav.

Rummen på Villa Dagmar

Villa Dagmar har 70 rum och sviter inredda med möbler från svenska och italienska designers, där inredningen ska ge en “varm hemkänsla med högsta kvalitet i alla designval“. Rummen är individuellt designade i varma toner med generösa badrum. En del rum har tapet och några är målade, och de har mjuka heltäckningsmattor eller trägolv med matta av fris. Hotellet erbjuder rum med utsikt eller balkong över trädgården

Villa Dagmar

Restaurangen på Villa Dagmar

Restaurangen på Villa Dagmar drivs i samarbete med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson, duon bakom Michelin-restaurangen Aloë. På menyn lovas mat med influenser från Italien, södra Frankrike, Mellanöstern och Nordafrika. Rätterna är i huvudsak från det maritima och det gröna köket men rymmer även andra spännande rätter som exempelvis innovativa pizzor.

Villa Dagmar  kockar
Daniel Höglander och Niclas Jönsson,

Med Villa Dagmar blir vi ett nytt alternativ till Nybrogatans fantastiska utbud och myller. Här välkomnar vi gäster från tidig morgon till sen kväll. På menyn finns många mindre rätter för att man ska kunna välja lite av varje eller för att dela med sällskapet. Våra ledord är inkluderande, samtida och äkta. Det finns ett stort utrymme för lekfullhet och inspiration, vilket gör det möjligt för oss att vara kreativa och addera nya smaker och rätter på menyn

Daniel Höglander
Villa Dagmar  matsal

Det finns även servering ute på innergården “piazzan”, där det kommer att serveras smårätter och cocktails.

Villa Dagmar  innergård

Villa Dagmar ingår i samma familj som Hotel Diplomat och öppnar den 6 maj 2021. Helt klart ett hotell som jag ser fram mot att besöka och kolla in lite närmare. Fotocredd: ovan pressbilder är tagna av Magnus Marding.

Adress till Villa Dagmar: Nybrogatan 25-27. Deras egen webb hittar ni här.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar