Airdine – sydtysk middag med Edward Blom

Dela inlägget:

I Februari skrev jag om appen Airdine som då just lanserats. En app som låter hemmakockar skapa sin egen lilla restaurang i sitt eget kök: skapa en meny, sätta ett pris och sedan låta gäster boka bord via appen. Det har inte blivit av att jag varken arrangerat en hemmamiddag eller bokat en plats hos någon annan via appen. Men igår fick jag möjlighet då Edward Blom hade förhandsmiddag för utvald press inför sin ”riktiga” middag den 1 September.

Lite pirrigt var det faktiskt att gå dit själv och inte veta vilka andra gäster jag skulle spendera middagen ihop med. Men kul. Jag ringde på och Edward öppnade dörren, precis som gästerna tas emot i ”Halv 8 hos mig”.

Edward Blom Airdine

Veteöl och Kalte Platte

Jag fortsatte in i ett stort kök, fick en kall veteöl i handen och uppmuntrades att hugga in på den stora charktallriken – Kalte Platte – som stod serverad. Under tiden vi åt av goda korvar och ostar berättade Edward om ölens historia. Edwards middag görs i samarbete med världens äldsta ölbryggeri –  Weihenstephaner- som vi drack hela kvällen och Edward lärde oss allt om veteöl, från hur man gör den till hur man häller upp den.

Edward Blom Airdine Edward Blom Airdine

Edward Blom Airdine

Sydtysk Hargryta

Sedan lagade Edward en av rätterna ur hans första kokbok Allting gott och alldeles för mycket. Det blev en sydtysk hargryta med spätzle – en tysk pasta som Edward gjorde genom att trycka ner en smet genom en form med hål ner i kokande vatten. Till det kokta päronhalvor med lingon.

Edward Blom AirdineEdward Blom Airdine

Edward Blom AirdineEdward Blom Airdine

Till maten fick vi testa olika varianter av ölet. Väldigt trevlig middag där Edward bjöd på anekdoter, berättade om de saker som censurerades ur hans sommarprat och kunde självklart svara på alla frågor om öl vi kunde komma på. Är ni nyfikna på vad Sveriges Radio ville stryka ur sommarpratet skriver Edward om det på sin blogg här. Har ni ännu inte lyssnat på hans sommarprat finns det här.

Boka platser till middagen!

Är ni sugna på att äta denna middag finns det 6 platser kvar till middagen den 1 september.

Idag (fredag 26/8) klockan 14 kan man boka två platser, sedan går det även att boka två platser på söndag (28/8) och måndag (29/8), klockan 14 även då – det är först till kvarn som gäller när platserna släpps. 350:- kostar varje plats och middagen är i en lägenhet på Östermalm i Stockholm. För att boka behöver man först ladda ner Airdine-appen.

Edward Blom Airdine

Airdine

Jag var väldigt entusiastisk när Airdine släpptes men det är fortfarande väldigt få personer som arrangerar middagar. Det är nog färre än man trodde som är sugna på att bjuda hem främlingar i sitt hem, inklusive mig själv. Men det är ju ett perfekt sätt att träffa nya bekantskaper om man t ex är nyinflyttad till en stad.

Skulle ni våga arrangera middag hemma hos er eller vara sugna på att köpa en plats på en middag någon arrangerar i apppen? Kommentera gärna!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...