fbpx
Matochresebloggen
Mat

Airdine – en app som Uber Pop fast för hemmakockar!

Idag lanseras appen Airdine i Sverige. Det är en app som låter hemmakockar skapa sin egen lilla restaurang i sitt eget kök: skapa en meny, sätta ett pris och sedan låta gäster boka bord via appen. Jag har varit betatestare av appen i ett par månader men då bolaget bakom appen ligger i Göteborg har alla betamiddagar ägt rum i just Göteborg så jag har inte provat appen skarpt ännu. Men idag släpps den för allmänheten och redan första dagen har ett antal personer lagt ut sina menyer i appen. Man söker enkelt i en karta som visar var i stan det finns middagar och vad de kostar.

IMG_1839

Vad sägs om Aisan Fusion meny hemma hos Zayera fredag den 11 mars? 150:- för en asiatisk vegansk meny. Värden kan välja om dryck ska ingå eller ej, här skall man alltså ta med egen dryck.

IMG_1828 IMG_1829

Eller Viltlasagne med kantareller och ananaspaj hemma hos Johan för 450:-. Här är det lite oklart vad man får till förrätt dock.

IMG_1831 IMG_1833

Är du sugen på Ungerska specialiteter är middagen hemma hos Natalie något för dig! Gulasch med hemlagad gnocci och saltgurka med choklasmousse till dessert – 220:-. Är nog den middag jag blir mest sugen på att boka in mig på!

IMG_1835

Man bokar och betalar sin plats direkt i appen. Airdine-appen är gratis men de tar 15% i bokningsavgift från arrangören.

Väldigt kul idé och för alla som drömt om att vara med i Halv 8 hos mig men inte är sugna på den exponering som programmet ger är ju detta en perfekt mellanväg!

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  Lisa & livet från den ljusa sidan
  18 februari, 2016 at 17:09

  Men verkligen vilket enormt kul koncept! Är det internationellt? Det vore ju ännu häftigare; hemma-hos-middag i en stad i annat land liksom. Kul!

  • Reply
   christianmuda
   18 februari, 2016 at 17:14

   Bara i Sverige ännu, men jag håller med – att äta hemma hos en lokal familj är ju det man helst vill när man vill upptäcka ett nytt land!

Lämna gärna en kommentar