Zoombiefest eller Zoombiedisco – tips för planering av fest med zoombietema

Dela inlägget:

Både jag och min fru gillar att arrangera fester, men sedan vi fick barn har det blivit mest arrangemang för deras räkning, med undantag för några enstaka fester för våra vänner. Dock lägger vi minst lika mycket tid på planering och genomförande som tidigare på fester och i förra helgen körde vi en zoombiefest för vår dotter som fyllde 12 år.

Det var en perfekt inspiration att gå på Gröna Lunds Halloween några veckor innan där vi bland annat fick iden att skapa lite fejkade löpsedlar.

Zoombiefest – planeringshjälp!

Börjar man planeringen i tid och tycker att detta är lite kul så är det inte så betungande. Och för att ni ska kunna hitta lite genvägar kommer här våra bästa tips samt färdiga mallar och frågor till frågesport!

Save the date

Skicka ut en ”save the date” i god tid så att alla gäster ni vill ska komma bokar upp kvällen. Funkar via mail eller SMS, det viktiga är att det kommer i god tid!

Jobbar ni inte som formgivare och inte har några coola typsnitt kan ni gå in på sidor som denna där de säljer typsnitt och skriva in de rubriker ni vill ha (som kommer upp som exempel), och sedan klippa in dem i t ex en Powerpoint-presentation.

Resultatet:

Skapa en kul pappersinbjudan.

Idag när nästan allt sker elektroniskt är det extra kul att göra en pappersinbjudan och Zoombietemat är perfekt för att gå loss lite extra. Elda på kanterna av inbjudan eller låt en blodig hand ge den sista touchen! Vi använda vanlig vattenfärg för handavtrycken, funkade bra!

Gör fejkade löpsedlar

Detta var nästan det roligaste i förberedelserna, att skapa fejkade löpsedlar. Dessa satte vi dels upp inne i lägenheten, men även på vägen till oss så gästerna skulle se det innan de kom fram. Även dessa klippte jag ihop i Powerpint, en logga från nätet, en gul bakgrundsfärg och så ett kvällstidningsliknande typsnitt. Vi gjorde även lite klassiska zoombie-varningsskyltar…

Zoombiefest Zoombiedisco dekor zoombiedekor

Dekor hemma

Här gjorde vi ganska mycket själva. Samtidigt som inbjudan gjorde vi handavtryck på rullar med maskertingspapper som vi hade sedan en ommålning. Perfekt att täcka fönster med. Lite dekor i form av varningstejp och skyltar köpte vi online. Några gamla lakan revs sönder och smutsades ner  – perfekt att hänga i dörröppningar!

Zoombiefest Zoombiedisco dekor Zoombiefest Zoombiedisco dekor Zoombiefest Zoombiedisco dekor

Zoombiemat

Ja, här kan man ju jobba ihjäl sig inser man snabbt om man börjar Googla på Zoombiemat.

Vi valde dock denna gång att fokusera på inbjudan, dekor och utklädnad så vi körde på grön bål, minihamburgare och cupcakes.

Zoombiefest ZoombiediscoZoombiefest Zoombiedisco Zoombiecupcakes

Zoombieoutfit

En fördel med zoombietemat är att det är skapligt enkelt. Lite sår-tatueringar, smink runt ögonen, fejkblod och en skjorta som någon attackerat så är man hemma!

Zoombiedisco

Sen var det såklart disco. Vi har köpt på oss lite discoutrustning genom åren och lånade till denna kväll lite extra lampor och rökmaskin av en kompis. Coolaste lampan som bara kostar runt 100 kronor var en snurrande LED-lampa som man satte i en vanlig sockel som är den som ger mest ljus i bilden nedan. Finns hos till exempel Claes Olsson eller  Teknikmagasinet.

Zoombie-tipspromenad – frågor ni kan ladda ner

Vi har en ganska läskig källare i föreningen, perfekt för en zoombietipspromenad. Jag försökte hitta en färdig mall på nätet men utan resultat, så jag fick skriva egna frågor – nu kan jag allt om zoombies!

Här hittar ni en PDF med 10 frågor och här hittar ni en PDF med svarstalonger och facit!

Skräckfilm lagom för 12-åringar

Discot skulle sluta 21.00, men för att förlänga kvällen bjöd vi in de som ville att stanna kvar och fortsätta med en skräckfilm. Lite svårt att hitta den perfekta filmen dock. De filmer vi hittade var antingen för mindre barn eller med 15-årsgräns. Så, vi valde en skräckklassiker som inte är så blodig – The Ring. Den har rating PG-13 i USA, dvs för barn under 13 år i vuxens sällskap medan vi i Sverige inte har den åldersgränsen utan allt som är för läskigt för en 11-åring hamnar i 15-års-gräns-kategorin.

Klart läskig men vi informerade föräldrarna om filmval i förväg så de kunde läsa på om filmen och hämta sina barn innan filmen om de kände att de inte var riktigt redo.

Superlyckad fest men nästa gång blir det cocktailparty för våra egna vänner istället!

Skippar man temafester kan man ju faktiskt styra upp en trevlig kväll på nolltid, läs här om när jag arrangerade mingel för 15 andra resebloggare en vanlig dag efter jobbet!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...