fbpx
Matochresebloggen
Världens farligaste länder 2018
Okategoriserad

Världens farligaste länder 2018

Funderar du överhuvudtaget på hur säkert ett land är innan du bokar en resa dit och undviker de farligaste? Eller tycker du tvärtom att det blir mer spännande att åka till ett lite “farligt” land?

Här du till den försiktiga kategorin kan de rapporter som SOS och Control Risks löpande tar fram vara intressanta. Där kan man se statistik över hur säkert ett land är i termer av hälsa, säkerhet i allmänhet och vägsäkerhet. Här hittar ni sökmotorn.

Världens farligaste länder 2018

Överlag är det länder i Afrika som ligger i topp vad gäller osäkerhet i samtliga kategorier.  Första bilden visar hur farligt ett land är för en turist ur ett sjukdomsperspektiv. Grönt är ofarligt medan rött signalerar fara.

Världens farligaste länder 2018

Världens farligaste länder 2018 – trafikolyckor

Även vad det gäller trafikolyckor ligger Afrikanska länder i topp, men även ett av svenskarnas favoritresemål – Thailand. Har man någon gång varit i Thailand och sett vägarna eller hur man ofta åker en hel familj utan hjälm på en vanlig motorcykel är detta tyvärr inte så förvånande.

Världens farligaste länder 2018Världens farligaste länder 2018Världens farligaste länder 2018

Tänker du på din säkerhet när du bokar en resa eller söker du dit till mer utmanande länder?

En resebloggare som ofta rör sig i mindre säkra länder som Kirgizistan, Tadzjikistan eller Ubzekistan är Johnny Friskilä som jobbar som reseledare. Läs mer om honom i en kort intervju jag gjorde i somras med honom när han var gäst på bloggen! Eller läs om Freedomtravels Resa i Albanien!

 

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  25 november, 2017 at 11:32

  Intressant! Jag vill nog inte att ett resmål ska vara direkt farligt, men möjligtvis lite “äventyrligt” 😉 Sedan tycker jag att detta med riskperception är intressant. Även om risken för trafikolyckor är hög i Thailand uppfattas Thailand som ett ofarligt land, för att vi är så bekanta med det. Mer obekanta länder kan uppfattas som farliga fast de kanske inte alls är det …!

 • Reply
  Säkerhet på resan - våra bästa tips
  4 december, 2017 at 18:57

  […] En lista över världens farligaste länder 2018 hittar du hos MatochResBloggen. […]

Lämna gärna en kommentar