Långweekend med skidåkning och skirace i Schweiz

Dela inlägget:

I slutet av förra veckan var jag och en kompis som är fotograf på en pressresa till Jungfrauregionen i Schweiz, för att åka skidor såklart men även kolla in Laubernhorn ski race som gick av stapeln denna helg och testa lite andra roliga aktiviteter i regionen. En fördel med att åka till Schweiz för att åka skidor är att det går massor med flyg flera gånger per dag till Zurich och därifrån går det tåg till alla skidorter. Så, man kan åka exakt den dag som passar och tar man ett tidigt flyg kan man i praktiken hinna med en sen lunch i backen och eftermiddagsåkning!

Till Schweiz med Swiss

Vi tog dock ett flyg senare på dagen för att vara redo tidigt torsdag morgon, så onsdag eftermiddag tog jag Arlanda Express till Arlanda och hoppade på flyget med Swiss till Zurich. Swiss är ett av få flygbolag som fortfarande skämmer bort passagerarna i economy som det var ”förr i tiden”. Man delar ut choklad när man satt sig och det ingår gratis drycker som öl och vin till den lilla smörgåsen man får på denna korta flight på 2,5 timmar.

Till Schweiz med Swiss  Till Schweiz med Swiss Till Schweiz med Swiss

Med tåg till Interlaken från Zurich

Zurich flygplats är enkel att hitta på och här finns en rulltrappa direkt till perrongen där det vanliga tåget går från. Tågen här är kända för sin punktlighet och standard och detta var en stor skillnad från de svenska tågen. Tåget avgick på sekunden och förutom fina vanliga vagnar fanns en stor restaurangvagn med vita dukar och bordsservering. Perfekt att äta en enkel middag här medan tåget tuffade på mot alperna!

Med tåg till Interlaken från ZurichMed tåg till Interlaken från Zurich

Framme i Interlaken

Interlaken är den största staden i Jungfrauregionen och en bra utgångspunkt för att ta sig till de olika delarna vi skulle besöka denna helg så här hade turistbyrån bokat hotell åt oss. Hit åker många även på sommaren för att vandra och det finns gott om både hotell i alla prisklasser och stort utbud av restauranger.

Skidåkningen i Schweiz och Laubernhorn ski race

De kommande dagarna kommer jag skriva om bland annat om skidåkningen, Laubernhorn ski race och andra aktiviteter som är populära här, som att åka kälke nedför backen. Och stämmer det verkligen att allt är dyrt i Schweiz? Det kommer jag även att berätta mer om! Häng med – nytt blogginlägg om Schweiz varje morgon den närmaste veckan!

Resan till Schweiz är en pressresa i samarbete med Schweiz Turistbyrå, men åsikter och tankar är som alltid mina egna.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...