Yas Waterworld Abu Dhabi – stort vattenland med massor av attraktioner

Dela inlägget:

Både jag och sonen älskar vattenland så det var givet att vi skulle besöka Yas Waterworld Abu Dhabi under vår vecka här. Det var ovanligt blåsigt den veckan vi var här, med fördelen att vi hade parken nästan för oss själva, även om det såklart hade varit ännu härligare med riktigt värme.

Yas Waterworld Abu Dhabi är rätt kompakt, med korta avstånd mellan de olika attraktionerna. Här finns allt från klassiska vattenrutschbanor man åker i ringar som man själv bär upp till ”superman” som man åker på magen med huvudet framåt på en matta. Vilda åkturer i stora sex-mannaringar och fritt fall där man går in i en bur där golvet öppnar sig och man åker spikrakt neråt

Yas Waterworld Abu Dhabi
Yas Waterworld Abu Dhabi
Yas Waterworld Abu Dhabi
Yas Waterworld Abu Dhabi

Det finns även andra blöta attraktioner som två stora vågmaskiner i olika svårhetsgrader där man kan öva på att vågsurfa, en ström flod som man kan glida runt i samt en stor bassäng med vågmaskin.

Yas Waterworld Abu Dhabi
Yas Waterworld Abu Dhabi
Pool med vågor

För småbarn finns en stor vattenklätterställning med en klassisk stor hink som tömmer ett par tusen liter vatten då och då när hinken är full!

Yas Waterworld i Abu Dhabi

Blöta attraktioner på Yas Waterworld Abu Dhabi

Det finns en berg-och-dalbana, som under sommaren är riktigt blöt, med vattenkanoner vid varje säte, stora vattenkanoner som skjuter vatten på de som åker och andra vattenkanoner där alla som vill kan skjuta vatten på de som åker. Med tanke på att det blir uppåt 40 grader hör på sommaren låter detta som ett perfekt sätt att svalka sig! Nu på vintern var dock inte vattnet påsatt.

Blöta attraktioner på Yas Waterworld i Abu Dhabi
Blöta attraktioner på Yas Waterworld i Abu Dhabi

Vattnet var dock på i 5-d attraktionen Cineasplash, en animerad film som visas en gång i halvtimmen där upplevelsen förstärks med vatten och luft, samt sätena som rör sig – häftigt, om än lite barnslig film.

Cinesplash på Yas Waterworld i Abu Dhabi

Solstolar och cabanas.

Vill man bara ta det lugnt kan man hyra en cabana – ett tålt – med tätt solskydd om man är här på sommaren. Det finns även enklare (gratis) solstolar av plast. Man förstår hur varmt det kan bli här när man ser skyltar att man kan hyra en portabel AC att sätta i sin cabana!

Solstolar och cabanas.
Solstolar och cabanas.

Smarta skåp och betalarmband

Vid entrén kan man hyra ett skåp för sina saker och för att lösa nyckelfrågant får man ett smart armband. Detta kan man även ladda med pengar för att köpa mat och dryck under dagen utan att behöva ta med sig kort.

Restauranger finns i vanlig ordning en mängd av – snabbmatsvarianter. Vi hann inte med att äta för efter några timmar i parken började det åska, blåsa och regna – så parken stängdes – något som bara händer någon gång per år.

Ösregn

Men hit återvänder vi gärna nästa gång vi kommer till Abu Dhabi, hoppas på varmare väder då!

Fakta om Yas Waterworld

Vi var här då det var väldigt få andra gäster och vi hann utan problem åka alla attraktioner vi ville på en dag. Kommer man under högsäsong eller en mer populär dag kan det vara smart att investera i ett ”Quick Pass”. Ett expresspass där man i de allra flesta attraktionerna går förbi i stort sett hela kön.  Pris: AED 150 per person.

Öppet året om från 10 och 17, vissa månader längre öppettider. Kolla in dem här.

Ta er hit: De flesta hotell har shuttlebussar till parken, annars en taxi eller egen bil.

Pris: Vuxen från AED 250. Junior från AED 210. Ska ni till flera parker är tips att köpa en två – eller tredagarsbiljett för 2 eller tre parker då man får bra paketpris.

Biljetter köper ni online här.

Fler nöjesparker i Abu Dhabi

Läs mer om Abu Dhabi

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...