Wild Wadi – kanske den roligaste vattenparken i Dubai!

Dela inlägget:

Wild Wadi är av många ansedd som Dubais bästa vattenpark och vi spenderade en härlig dag här när vi var i Dubai. Både jag och barnen älskar vattenland men problemet hemma är att det sällan är så varmt att det är helt njutbart. I Dubai har man inte det problemet och det saknas heller inte resurser att bygga ett riktigt påkostat vattenland.

Wild Wadi ligger centralt i Dubai, vid Jumeriah-stranden. Bor man på Jumeirah Beach Hotel som ligger intill har man dels en egen ingång till parken och man går dessutom in gratis, men man kan även som vi komma hit som vanlig gäst och lösa entré.

Surfing på Wild Wadi

Med hjälp av den erfarna surfexperten Thomas Lochtefeld har man konstruerat en surfattraktion som sprutar ut sju ton vatten per sekund mot en vågformad del. Något som till och mer erfarna surfare gillar. Kan avslöja att jag naivt trodde att jag skulle kunna surfa här men blev snabbt utskrattad av åskådarna när jag blev bortspolad åt höger. Det är inte jag på bilden nedan!

Wild Wadi Dubai Som tur var fanns en nybörjarvariant som var klart enklare där vi alla lyckades surfa och göra de övningar som den engagerade instruktören uppmuntrade oss att testa, som att hoppa upp på knäna på brädan! Superkul!

Wild Wadi Dubai Tantrum Alley och Burj Surj

I parken finns ett högt torn som är utgångspunkt för vattenrutschbanorna Tantrum Alley och Burj Surj, där man åker två eller fyra personer i stora gummiringar i en brant vattenrutschbana där man flyger högt upp på väggarna. Riktigt kul, men inget för den mesige.

Wild Wadi Dubai Wild Wadi Dubai Lite action

För de som vill ta det lugnt finns en lång flod, där man kan guppa fram i en gummiring runt en stor del av parken, med små avbrott som vattenfall.

Wild Wadi Dubai Det finns även en gigantisk bassäng med vågmaskin – störst i hela mellanöstern- och här rekommenderas att man tar på barnen en flytväst så de inte kommer under ytan.

Wild Wadi Dubai Lite mer action

Vill man ha lie mer action finns en vattenrutschbana som går runt nästan hela parken, både uppåt och neråt. De kallar det en ”Rollercoaster on water” och det är nog första gången vi testat en vattenrutschbana där man trycks och dras uppåt av vattenströmmar och gummiband. Coolt!

Wild Wadi Dubai Mest action

Den mest utmanande attraktionen på Wild Wadi är utan tvekan Jumeirah Sceirah. Från ett 32 meter högt torn har man först en grym utsikt, innan man kliver in i en av två tuber, som stängs. Efter en nedräkning öppnas golvet och man flyger fritt i 80 km/h innan man fångas upp av att vattenrutschbanan mjukt fångar upp och trycker en framåt in den 120 meter långa banan. Före oss i kön var det tre män i 40-årsåldern där en av dem fegade ur innan de skulle gå in och den andre av dem såg helt livrädd ut. Vår 9-årige son steg dock modigt in (och jag med såklart) och vi tyckte bägge att det var en av parkens roligaste åkturer.

Wild Wadi Dubai Wild Wadi Dubai Wild Wadi Dubai För de som inte vill åka…

Det finns ingen sandstrand, men det finns flera områden med solstolar som man kan softa i (utan extra kostnad) om man inte vill åka. (Här hängde min fru större delen av dagen…!).

Vill man ha extra sköna solsängar finns även ett lugnt vip-område där man kan hyra cabanas.

Wild Wadi Dubai Restauranger på Wild Wadi

Det finns fem snabbmatsställen utspridda i parken som serverar pizza, hamburgare, smoothies och sallader. Vi åt på ”Smokehouse” som bland annat hade riktigt bra ribs, med sallad och sötpotatispommes. De hade även i vårt tycke det bästa läget vid en av alla små floder.

Wild Wadi Dubai Wild Wadi Dubai Wild Wadi Dubai Sammantaget om Wild Wadi

Påkostad och snygg, kompakt vattenpark. Inte supermånga olika attraktioner men de som finns var riktigt bra. Trots att vi var här i peaken av högsäsongen efter jul var det inte långa köer, 5-10 minuter till de flesta förutom surfingen där vi fick vänta 30 minuter.

Tips inför besöket

Köp biljetter i förväg online – det finns bara en biljettkassa och det tar onödig tid att stå där!

Köp access till ett skåp, då får man ett armband med ett chip med vilket kan man låsa ett valfritt skåp att förvara värdesaker i.

Wild Wadi Dubai Besöket i parken gjordes i samarbete med Wild Wadi, men åsikter och tankar är som alltid våra egna!

3 kommentarer

  1. Kul läsning även fast vi inte kommer att sätta våra tassar i Dubai. Vi är ute efter historia som du vet men jag läser varje dag utan att kommentera. Ha det bra och hälsa din härliga familj.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...