White Guide vinnare 2018

Dela inlägget:

Igår korades vinnarna i White Guide 2018 och det mest prestigefulla priset  – Årets restaurang  – gick till Restaurang Franzen. Jag var inte på plats för att kolla in prisutdelningen i år, utan var istället med goda vänner och åt middag på Folii som tog hem priset denna kväll som ”Årets Dryckesupplevelse”. Stort jubel i restaurangen när vinsten annonserades!

Det är alltid lika intressant att se vilka som tar hem priser och det är en bra inspiration för krogar man vill försöka få bord på i vår! Här kommer de mest intressanta vinnarna!

White Guide vinnare 2018

Årets Bästa Restaurang: Frantzén, Stockholm. Här har jag försökt att boka bord sedan de öppnade men utan resultat. Det lär ju inte bli lättare nu efter att de fått 3-stjärnor i Guide Michelin. Dyrt – 3.000:- för en avsmakningsmeny – men vore en upplevelse! Franzen vann även pris för Årets Serviceupplevelse

Årets Stjärnskott: Ichi, Stockholm. Lika svårt att få bord här när jag försökt boka bord, men klart billigare meny – 595:- för en avsmakningsmeny.

Årets Banbrytare: Rutabaga, Stockholm. Helvegetarisk avsmakningsmeny kostar 845:-, men man kan även testa en rätt här från 85:-

Årets Merroir Award: Tak & Unn, Stockholm. Jag åt på Tak när de öppnade och det var verkligen intressant och gott, men har inte testat Unn ännu – vore kul!

Årets Terroir Award: SAV, Tygelsjö

Årets Värt en Resa: Falkenberg. Här är det inte en viss restaurang som vunnit, utan hela staden som är värd en resa! ”Såväl den lilla krogen på landsbygden som de lyxigare säsongs- och storstadsrestaurangerna kan vara resan värd”.

Årets Hjärtekrog: Familjen, Göteborg.

Årets Dryckesupplevelse: Folii, Stockholm. Vinbar med enklare mat, recension inom kort här på bloggen!

Årets Ljudmiljö: Taverna Brillo

Årets Hållbara Gastronomi: Volt

Fler restaurangtips i Stockholm

För några veckor sedan korades vinnarna i Gulddraken 2018 – även det en bra inspirationskälla när ni vill hitta bra restauranger och barer. Kolla in alla vinnarna och de nominerade här.

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...