fbpx
Matochresebloggen
Weekend i Hamburg
Hamburg

Weekend i Hamburg – planering

I helgen åker jag till staden som sägs ha fler broar än London, Amsterdam och Venedig – tillsammans! Det är Hamburg som är min weekendestination, där man just nu i ett av världens största stadsbyggnadsprojekt skapar en häftig stadsdel – Hafencity – där många av byggnaderna ligger vid eller på vattnet.

Weekend i Hamburg

Hafencity från ovan

Konserthuset Elbphilharmonie

Ett exempel där som det skrevs mycket om i veckan är det pampiga konserthuset Elbphilharmonie som invigdes i onsdags som anses vara ett av världens mest avancerade rent aukustiskt. Det tänker jag kolla in.

Men det är inte för att gå på konsert som jag beger mig till Hamburg, utan för att få lite miljöombyte, bo på ett riktigt lyxigt hotell, äta gott och utforska denna stad som jag inte varit i på över 10 år.

Weekend i Hamburg

 

Några platser och saker som många tipsar om är miniatur wonderland, hela Hafencity och så stadshuset och rådhuset. Ta en drink på takbaren “20 up” och fika på några av alla mysiga caféer. Orkar man sig upp före 09.00 på söndagen bör man besöka fiskmarknaden som startar redan 05.00 på morgonen. (Det gjorde jag när jag var i Tokyo så det borde jag fixa även här). Även Elbtunnel som öppnade för över 100 år sedan finns med på “att se listan”.

Weekend i Hamburg

Elbtunnel i Hamburg

Hamburgs bästa restauranger

I vanlig ordning tänker jag även försöka hitta några av stadens mest intressanta restauranger och coolaste barer som jag självklart kommer rapportera om här på bloggen. Klart lättare att resercha detta på plats!

Och för er som funderar på en resa hit men vill ha lite mer info än vanliga foton kan förmedla kommer jag göra min första 360-video på denna resa, så du kan se allt exakt från den vinkel du själv vill! (Bilderna ovan har jag lånat från Pixabay)

Har du några tips om vad jag inte bör missa i Hamburg? Kommentera gärna! 

 

 

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar