För några månader sedan fick jag en rad sms av en vän: ”Boka bord NU”. ”En helt grym krogupplevelse”, ”Bra lokal, kul klientel, utmärkt mat, supersympatisk personal, grymma viner”. Hon var på Restaurant Portal för första gången och gillade verkligen allt med restaurangen, så det gjorde att jag blev sugen att testa Portal. Den ligger som en av tre på listan över de restauranger jag vill testa i år – och i veckan blev det av!

Test Restaurant Portal

Portal ligger på S:t Eriksplan 1, ett stenkast från Vasaparken. I ljusa lokaler med så högt i tak att de i halva restaurangen har delat av med ett extra våningsplan serverar man affärslunch på vardagarna och middag alla dagar i veckan. Den drivs av Klas Lindberg som vann årets kock 2012.

Restaurang Portal

Jag och en vän bestämde oss för att ses lite spontant efter jobbet och då var restaurangen fullbokad den tidiga sittningen, men när vi kom strax före 18 fanns det ett bord vi kunde ha till 19.45, tur!

Meny Restaurant Portal

När vi slagit oss ner och beställt in en varsin öl och börjat titta på menyn föreslog vår servitör att ta in en av smårätterna från griffeltavlan och vi delar på en liten friterad siklöja med rom. Jag som älskar små stekta fiskar man brukar kunna få in i södra Europa hade höga förväntningar, men denna fisk var lite för stor, lite för osalt och för lite tryck i dippsåsen till för att det skulle lyfta helt. Men brödet och det vispade smöret var fantastiskt!

Restaurant Portal Sik
Friterad siklöja med rom
Restaurang Portal Bröd

Vi tog in en till liten rätt – vispad anklever med sherryvinäger och rågbröd. Denna skapelse var dock supergod, en fluffig anklevermousse på en tunn, tunn skiva rågbröd som nästan var som knäck. Så gott!

Restaurang Portal Anklever
Vispad anklever med sherryvinäger och rågbröd
Till varmrätt tog jag den rätt som min vän som varit här tipsat om – fransk urbenad och fylld vaktel med tryffel, rotselleri och honung. Perfekt stekt liten fågel och underbara tillbehör. Detta skulle lika gärna kunnat vara serverat på en liten bistro i Paris.

Restaurang Portal
Fransk urbenad och fylld vaktel
Till dessert nöjde vi oss vi med en liten creme canellé med vanilj, karamell & citron. Perfekt att de har minidesserter om man är sugen på något till kaffet men egentligen är för mätt för dessert.

Restaurang Portal
Creme canellé

Atmosfären och servicen Restaurant Portal

Det är en varm och trevlig atmosfär, flera större sällskap och helt fullsatt när vi är här en vardag. Snabbt kök och påläst personal. När vi inte kunde bestämma oss för vilket av två röda viner vi skulle ta in till vakteln fick vi prova bägge två, älskar när man får möjlighet att prova lite av två olika viner man väljer mellan.

Drop in-platser i baren på Portal

Det finns dessutom ett antal drop-in platser vid baren som serverar samma meny, så har man inte bokat bord kan man svänga in spontant. Just nu behöver man boka flera veckor framåt för att få bord om man inte vill ta en sen sittning runt 20.30.

Restaurant Portal
Drop in-platser vid baren

Sammanfattningsvis

Portal levde upp til förväntningarna – trevligt, gott och härlig stämning. Detta kommer nog vara ett ställe som håller en lång tid framöver och det funkar bra både för parmiddagar och större sällskap.

Boka på portalrestaurant.se.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Skidåkning i La Rosière – ett vinterparadis i de Franska Alperna nära Italien

La Rosière är en skidort i de franska Alperna på 1850 meters höjd. En snösäker destination och en...

Öppet Spår 90 – Fast-track till Vasaloppet

Från att inte ha åkt längdskidor sedan jag var barn, till att börja träna förra året och nu...

Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula - skumpan som...

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...