fbpx
Matochresebloggen
Gästbloggare Prag

Gästinlägg: Mor och dotter-resa till Prag!

Även om jag kunde resa obegränsat ofta så vore det omöjligt att täcka in alla spännande platser som det finns att besöka. Så nu kommer jag även att ta in gästbloggare här på Matochresebloggen.se. Först ut är Helene Holmberg som åkte med sin väninna och deras två döttrar till Prag. De älskade verkligen staden och här kommer hennes berättelse!

Mor och dotter-resa till Prag!

Denna gång blev det Prag, Tjeckien. Efter ca 25 min skumpig taxi resa var vi framme vid vårt hotell. Hotel K+K Fenix. Efter en snabb incheckning börjar vår vandring ner till Gamla staden – Mala Strana, där vi gick lite lätt vilse i de vackra gränderna med många små mysiga torg. Stannade till för en underbar lunch i solskenet, sedan fortsatte vi vår vandring till Judiska Kyrkogården.

Prag April 2016

Eftersom vädret var ljuvligt beslutade vi att ta en av broarna över till Lill sidan- Mala strana. Där vi vandrade ut med floden, ….  Bort till Karlsbron,

Prag April 2016 020

Klockan tickade på och hotellet lockade så tog vi Karlsbron tillbaka. Där stannade vi upp och gjorde våra glädjeskutt. Min dotter började med dessa glädje skutt för många år sedan, i London. Sen dess har det varit en viktig del av våra resor genom världen.

Prag April 2016 098-1

Ut med Karlsbron finns det många vackra statyer som man stannar upp vid. Statyerna började placeras där i slutet av 1600-talet, som föreställer olika helgon och religiösa figurer. Statyerna man ser idag är kopior, originalen finner man i de olika muséerna man hittar runt om i Prag.

Prag April 2016 112

Senare på kvällen var vi återigen i G:a staden – Stare mesto för att titta på det astronomiska uret.

Prag April 2016 005 (1)

Här vid rådhuset startar också många rundturer. Vid torget finner man även Tynkyrkan.

Prag April 2016 119 (1)

Så vackert på kvällen, som det vore hämtat ur en Walt Disney film. Kyrkan ser man nästan var man än man befinner sig i Prag. Det var inte lätt att hitta ingången till kyrkan, eftersom, den är inbyggd i ett nyare hus. Inne i kyrkan finns Tycho Brahes grav.

I en av all de vackra gränderna ramlade vi in på ett sexmaskins museum. Efter många oj, vad i hela världen är det här?

Prag April 2016 003

Och många skratt senare beger vi oss vidare till Hotel U Prince, trakteras. Till en underbar utsikt tog vi oss en välbehövlig drink efter dagens alla skratt.

prag 1

En hel del shopping hann vi naturligtvis också med. Bl.a. besökte vi Palladium som är en av de stora galleriorna. En av de sista dagarna gick vår walking tour över en av broarna som tog oss till kommunismens terror.

Prag April 2016 131

Men innan vi kom fram till vårt mål fick vi ta upp kartan för att finna John Lennons wall.

Prag April 2016 144 - kopia Prag April 2016 171-1 Prag April 2016 187

Efter ett lite längre stopp i solen nedanför Karlsbron fortsatte vi vår promenad upp till Pragborgen. Här fick vi användning av våra selfie pinnar som vi införskaffade under resan

Prag April 2016 269

Prag är som en sagostad med många härliga caféer med uteserveringar och restauranger. Har ni chansen, SÅ ÅK! Rekommenderar Prag som är en promenadvänlig stad. Alla klassiska sevärdigheter ligger inom några få km promenadavstånd.

prag

Vi som gjorde denna resa: Susanne Och Emma Karlsson, Helene och Sofia Holmberg. Text och foto: Helene Holmberg

Vill du också göra ett gästinlägg om en resa här på matochresebloggen.se? Kontakta mig gärna!

Har du andra tips på saker att göra i Prag? Kommentera gärna!

Du kanske också är intresserad av...

6 Comments

 • Reply
  Eva – People in the Street
  18 maj, 2016 at 19:55

  Kul med gästbloggare, Christian, och extra kul att det är just Helene som är din första gästbloggare! Härliga bilder och inlägg 🙂
  Helene, kanske dags att starta en blogg du som reser och upplever så mycket!

  • Reply
   christianmuda
   18 maj, 2016 at 19:57

   Ja, Helene är ju superduktig!

   • Reply
    Helene Holmberg
    19 maj, 2016 at 05:30

    Tackar ? Tanken finns men lite dålig på datorer.

 • Reply
  Anna, New York – My Bite of the Big Apple
  19 maj, 2016 at 14:25

  Christian: Bra idé med gästbloggare!

  Helene: Vad roligt att läsa om er resa. Så härligt beskrivet med fina bilder! Kul att ni bodde på samma hotell som jag och min familj valde. 🙂
  Hoppas ni blev nöjda.

 • Reply
  www.denandraresan.com
  20 maj, 2016 at 10:53

  Härliga bilder! Vi älskar maten i Prag. Vet ni att det finns ett stort community av vietnameser..? 100000-tals. Kommunisterna flyttade hit vietnameserna. Det finns en stor marknad vid Vitavska där man kan äta billig vietnamesisk mat. Jag gillar gulascherna med fast det gör inte barnen tyvärr så det blir oftasts vietnamesiskt. Vi bor i Prag nu efter att ha rest runt i 25 länder under 1,5 år..

  • Reply
   christianmuda
   20 maj, 2016 at 11:00

   Så kul Caroline, det hade jag inte en aning om! Ska in på er blogg nu och läsa mer om er resa, låter spännande! /C

Lämna gärna en kommentar