Volt Restaurang Recension – avslappnad michelinkrog

Dela inlägget:

Jag har en före detta kollega som har stenkoll på restauranger och har tipsat mig om många bra restauranger genom åren. Hans favoritrestaurang i Stockholm är Volt så jag har länge velat att testa den, men det har aldrig blivit av tidigare. Förrän häromdagen på min födelsedag, då jag och min fru gick dit.

Volt – hyllat med en stjärna i Guide Michelin

Volt har genomgående helt grymma recensioner. ”Bländande och kompromisslöst” skrev DN’s Krogkommission som gav Volt högsta betyg. White Guide har gett dem betyget ”Mästarklass” och de har sedan tre år tillbaka en stjärna i Guide Michelin, med följande omdöme:

An intimate, welcoming restaurant run by a young but experienced team. Cooking is natural in style, with the largely organic produce yielding clear, bold flavours – natural wines also feature. Ingredients are arranged in layers, so that each forkful contains a little of everything

Så det är helt klart med höga förväntningar vi går hit! Vi bor två kvarter från Volt och jag har säkert gått förbi här 50 gånger utan att lägga märke till lokalen. Mycket anonym och även inne i restaurangen som renoverades i år är det en inredning som inte tar så mycket plats. Men mysigt och avslappnat.

Volt restaurang RecensionVolt restaurang Recension

Avsmakningsmeny på Volt

På Volt serveras endast avsmakningsmeny, om 4 eller 6 rätter. (685/885:-). Till detta finns vinpaket med genomgående naturviner (585/785:-). Födelsedag och allt slog vi till på 6-rättersmenyn med vinpaket (min fru nöjde sig dock med ett halvt vinpaket).

Respektive rätt är kryptiskt beskriven med tre ord som exempelvis ”Kålrabbi – hav – korianderfrö” som ger en ledtråd om vad man ska serveras, men det är till stor del en överraskning. Det kommer dessutom flera mellanrätter som inte står med på menyn.

Jag tar er med genom hela menyn som började med en amuse på små mjälla bitar makrill med granskott. Supergott!

Volt restaurang Recension

Nästa rätt var kålrabbi med en liten kammussla i en god buljong.

Volt restaurang Recension

Svamp med silverlök var små lökar fyllda med svampkräm med en mustig buljong.

Volt restaurang Recension Volt restaurang Recension

Älghjärta med rödbeta kom in i formen av ett hjärta och jag kan inte bestämma mig för om sättet de lagt upp rätten var roligt eller för banalt. Hade jag fått det på Punk Royale skulle det passat in i konceptet, men här var det klart otippat. Men nog om formen, själva smaken var bra!

Volt restaurang Recension

Naturviner på Volt

Ja, naturviner är klart speciella och jag har tidigare på andra restauranger fått in naturviner som knappt gått att dricka. Men, utvecklingen har gått framåt även här. Alla vinerna i vinpaket var ok, men det var bara ett vin som var så gott att det är värt att skriva om.  Ett vitt Sauvignon Blanc från Hohenegg – supergott! Vi fick det till menyns klart godaste rätt – grillad gulbeta med smörkräm.

Volt restaurang Recension Volt restaurang Recension

Ullgris

Nästa rätt skulle vara Ullgris – Rotselleri  – Ättika men när vi utan presentation fick in nedan tallrik att dela på fick vi inte ihop det riktigt. det visade sig dock vara en bastant mellanrätt på friterad svål och skinka.

Volt restaurang Recension

Ullgrisen kom in som nästa rätt. Vi äter inte gris så ofta och namnet på denna gris (som tydligen ser ut som en korsning av gris och lamm) gjorde mig inte supersugen. Själva rätten var menyns svagaste, med ullgrisfilé och små bitar av rotselleri där det saknades tryck i smakerna och fler komponenter. En god majonnäs t ex skulle ha lyft detta rätt.

Volt restaurang Recension

Desserter på Volt

I menyn ingår en dessert ”Blåbär – Svartbinbärsblad” men innan det kom en liten söt mellanrätt på  äppelsorbet – supergod.

Volt restaurang Recension Volt restaurang Recension

Efter blåbären avrundades menyn med små krispiga rullar med glass.

Volt restaurang Recension

Sammantaget

Maten är i mycket lika avskalad som inredningen. Vi uppskattar att mycket av råvarorna är ekologiska och säsongsanpassade. Men för oss är det flera av rätterna som inte riktigt lyfter. Lite mer tryck, en härlig majonnäs eller krispighet i någon form skulle gjort flera rätter godare.
Naturviner har bara 1/4 så mycket bekämpningsmedel jämfört med ekologiska viner berättar vår sommelier, men fortfarande är det få naturviner som jag tycker kan jämföra sig med vanliga ekologiska viner. Glaset med Sauvignon Blanc från Hohenegg jag skrev om ovan var undantaget denna middag som bekräftar regeln!
Servicen var väldigt bra och den trevliga personalen berättade gärna mer om både mat och dryck. Jättekul att äntligen testa Volt, men det är bara gulbeterätten jag är sugen på att äta igen.
Har du ätit på Volt? Vad tyckte du? Kommentera gärna!

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...