Mr Cake Meny – vi testar frukostmenyn på Roy Fares nya café

Dela inlägget:

I September 2017 öppnade Roy Fares och Mattias Ljungbergs café Mr Cake på Östermalm i Stockholm och det blev en omedelbar succé. Men hur ser Mr Cake Menyn ut? Kan man boka bord? Vilken är det populäraste bakverket och vad serverar de till frukost? Vi diskuterade detta och mycket mer med Roy Fares och testade samtidigt frukosten på Mr Cake.

Mr Cake Meny Frukost

Mr Cake’s meny

Ja, detta är ett stort och ambitiöst men klassiskt café, så på menyn står diverse bakverk, bullar, kakor och maffiga tårtor i centrum. Men det finns även smörgåsar, sallader smoothies och – riktigt bra frukost!

Frukost på Mr Cake

Dels finns fantastiska bullar och bakverk om man vill ha en mer sydeuropeisk frukost, eller olika smörgåsar som äggmacka. Vill ni ha en mer rejäl typ av frukost finns olika ”frukostpaket”. Välj mellan havregrynsgröt, amerikanska pannkakor eller en acai-bowl och till det råpressad juice och kaffe.

Mr Cake Meny FrukostMr Cake Meny Frukost

De amerikanska pannkakorna var helt perfekta och kom här med lönnsirap, men man kan även välja att få dem serverades med exempelvis saltkolaglass. En annan populär frukosträtt är våfflor med glass, florsocker eller bär.

Bland bakverken är storsäljaren Red velvet croissanter – färgade med rödbetspulver och kakao och fyllda med cream cheese. De var dock inte klara när vi var här en tidig morgon!

Mr Cake blev en omedelbar succe när det öppnade och Roy har redan planer på att expandera. Nästa steg troligen en filial i Vasastan och första stad utanför Stockholm blir troligen Örebro.
Jag frågade vad de vanligaste frågorna de får från sina kunder och det gemensamma är att svaret är ”Nej” på alla tre!

Kan man boka bord på Mr Cake?

Svaret är nej! Man kan inte boka bord utan det är bara att komma tidigt eller vänta tills ett bord blir ledigt. Mest tryck är det vid 13-tiden på helgerna, då kan det vara en halvtimmes kö innan man kommer fram till kassan och får beställa. Kommer ni tidigt en vardagsmorgon kan ni dock välja vilken plats ni vill!

Mr Cake Meny FrukostMr Cake Meny Frukost

Kan man ta med hund in till Mr Cake?

Nej, tyvärr är inte hundar tillåtna, men det finns ett torg utanför där man kan dricka sin take away kaffe!

Finns det glutenfritt på Mr Cake?

Nej. Fokus ligger på klassiska bakverk gjorda på mjöl, smör och socker så man har inget fokus på glutenfritt eller raw-cakes. Det finns vissa saker på menyn som kan funka, exempelvis mandelbiskvier, smoothies, acai-bowls eller stekt ägg. Men inget som kommer upp i nivån med caféer som specialiserar sig på glutenfritt.
Tål ni allt så kan ni bland annat se fram mot nedan godsaker!
Mr Cake Meny tårtor Mr Cake Meny KakorMr Cake

Nachosemlan på Mr Cake

Årets snackis vad det gäller kreativa semlor är utan tvekan Mr Cakes Nachosemla. En dekonstruerad semla där man äter vetebrödet i form av platta, trekantiga nachoformade bröd med vilka man gräver upp lite mandelmassa och grädde innan man stoppar den i munnen!

https://www.instagram.com/p/BeIfw7MHGKr/?taken-by=mrcake

Tillgänglighet på Mr Cake

Det finns en ramp för rullstolar och barnvagnar ner till lokalen som ligger ett par trappsteg ner från gatuplan, men det finns en gräns på max 4 barnvagnar samtidigt i lokalen. Så det är inget givet fik för den stora  mammagruppen men perfekt för er som har med en barnvagn eller för alla rullstolsburna. Det är även luftigt i lokalen mellan borden och de 65 sittplatserna som finns i lokalen.
Läs mer om Mr Cake i mitt andra inlägg som du hittar här.

6 kommentarer

  • Hej,

   Bra fråga, jag har tyvärr inte koll på det dock utan har bara gjort ett reportage där. Det finns heller inte den typ av info på Mr Cakes egen hemsida, så det bästa är att gå dit och kolla eller ringa dem.

   Fokus på Mr Cake är klassiska bakverk, så de gör inte raw-cakes, sockerfritt eller liknande.

   Vänliga hälsningar Christian

  • Hej,

   Svarar åt Mr Cake – när jag var där fanns det få glutenfria alternativ, men det kan ha ändrats. Bäst att kolla med dem! Mvh Christian

 1. Helt fantastiks menyer alltid super gott kanon bra personal går alltid och fikar när vi är i Göteborg oj oj High kvalite👍💥

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...