Vi testar Meze Dinner Kit

Dela inlägget:

Ett tacoset där man köper ett färdigt kit med tacoskal, sås och kryddor till köttfärsen är ju ett snabbt och enkelt sätt att laga en svensk variant på mexikansk mat. Nu finns det även en variant på samma tema men med grunderna till en mellanösternmåltid i en liten låda. Det är Familjen Maroutian som driver företaget Sevan sedan 30 år tillbaka som nu lanserat dessa Meze Dinner Kit och när de frågade om vi ville testa en box tyckte vi det lät spännande. Så i fredags stod denna stora variant av lådan utanför dörren!

Sevans Meze Dinner Kit

Vi passade på att bjuda hem några vänner på lite spontan meze-middag och satte igång att laga mat.

Meze dinner

Själva lådorna Meze dinner innehöll kryddmix, en påse picklade grönsaker, hummus och bulgur, så man behövde lägga till sallad, tomater, köttfärs och kyckling. Exakt som en taco-box alltså! Vi fick även med lite burkar med paprikaröra och Baba Ghannouge som säljs separat.

Sevans Meze Dinner Kit

Att sedan svänga ihop en middag till 8 pers gick på en halvtimme. Hacka lite grönsaker, steka köttfärs och kyckling med kryddmix, koka bulgur och lägga upp alla såser och röror i skålar. Sedan klart!

Sevans Meze Dinner Kit
Bara att hugga in!

Sevans Meze Dinner Kit

Våra gäster gissade att vi hade jobbat tre timmar med middagen och det hade det säkert tagit också om vi gjort alla röror och kryddblandningar från scratch.

Så, gillar man mezes och mellanösternmat tycker jag detta är ett bra alternativ om man vill ta en genväg till en mezemiddag. Kryddmixerna var lite väl tama och osalta för vår smak så vi fick salta ganska mycket extra men en bra sak överlag med denna typ av mat är att den inte alls är lika söt som t ex indisk mat eller thai. Och att man serverar den som en buffé gör ju att det är lätt för alla gäster välja vad de vill ha. En nackdel med massa smårätter är ju dock att det blir ett berg av disk!

Brukar ni laga mezes? Gör ni rätterna och rörorna från scratch eller köper ni dem färdiga? Kommentera gärna!

Testet av Meze kit gjordes i samarbete med Sevan, men åsikterna är som vanligt våra egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...