Vi testar den nya supermaten!

Dela inlägget:

Det öppnar fler och fler restauranger och fik som serverar nyttig mat och bakverk utan tillsatser och vanligt socker. ”Superfood” – mat som istället innehåller höga halter av vitaminer, mineraler, nyttiga fetter och antioxidanter. Några av dessa är Reload Superfood Bar, Orange County Foods, Holy Greens, KoloniMother och det senaste tillskottet Rutabaga – Mathias Dahlgrens vegetariska lyxkrog. Läs mer om alla dessa ställen nedan!

Reload Superfood Bar – vi testar den nya supermaten!

Reload Superfood Bar öppnade sin andra restaurang i veckan, på Sergelgatan vid Hötorget. På denna Superfood bar har man sallader, smoothies och ett par varmrätter under lunch och middag. Vi testade en sallad som var god och fräsch, men det var desserterna som verkligen stack ut. Deras Acai Bowl på färskfrusen Açaí mixad med banan, jordgubbar och honung, toppad med granola, banan, bär, jordnötssmör, kokosflingor & honung var supergod.

Reload Superfood Bar
Superfoodsallad på Reload Superfood Bar
Reload Superfood Bar
Acai Bowl – godare än den ser ut!

Även bakverken var riktigt bra och då vår dotter inte tål gluten är det perfekt för oss då allt här är glutenfritt, laktosfritt, sockerfritt och helt fritt från mejerier.

Reload Superfood Bar
Helt gluten- och sockerfria raw-balls!

Reload Superfood Bar Reload Superfood Bar Reload Superfood Bar

Orange County Foods i Paradiset

Paradiset driver matbutiker och restauranger på tre ställen i Stockholm och har på två av dem ”Orange County Foods” som serverar ”Poke bowls”. En hawaiiansk-kaliforniska trend där man tagit den hawaiianska rätten poke, rå fisk på en bädd av ljummet ris, via Kalifornien där fler ingredienser som finhackade grönsaker, avokado, fröer och olika såser lagts till. På Paradiset finns även en variant med tofu istället för fisk, men den är ingen höjdare, så välj varianten med lax om ni inte av någon anledning älskar tofu eller såklart om ni inte äter fisk.

Orange County Foods Paradiset
Poke bowl med lax – supergod!
Orange County Foods Paradiset
Poke bowl med tofu – undvik!

Holy Greens i Mood-gallerian

På Holy Greens i Mood-gallerian är ambitionen ”Ekologiskt och närproducerat, nyttigt och gott!”.  Här har man ett tjugotal salladsförslag eller så kan man själva välja exakt vad man vill ha i sin sallad. Snyggt ställe och goda sallader!

Holy Greens i Mood-gallerianHoly Greens i Mood-gallerian

Koloni Bibliotekstan

Koloni driver en serie restauranger och vi testade den minsta av dem –  lilla Koloni Bibliotekstan. Den beskrivs som ”en oas för den stressade storstadsmänniskan och en juicebar med hälsosam supermat, glutenfria och mjölkfria bakverk och många ekologiska och RAW-food-inslag”. Här tog vi in en chai-latte och en raw-boll. Vill man ha fika helt utan koffein, vete eller socker är detta ett gott alternativ, så långt från svart kaffe och kanelbulle man kan komma!

Koloni BibliotekstanKoloni BibliotekstanKoloni Bibliotekstan

Mother – med något för alla

På Melker Anderssons jätterestaurang Mother är det fokus på nyttig och fräsch mat, men att det ska finnas något för alla smaker och dieter – både veganskt och kötträtter, både råsaftsjuicer och drinkar. Vi var bland annat där när de öppnade för ett drygt år sedan och åt brunch där för ett par månader sedan. Det känns som Mother bara blir bättre och bättre, kul!

Brunch på Mother!
Drinkar på Mother

Rutabaga Mathias Dahlgren

På Mathias Dalhgrens nya lyxkrog Rutabaga är det vegetarisk mat i fokus: Vi har inte ätit där, men vänner som testat Rutabaga har berättat att det är gott och vällagat, men att man saknar kötträtterna och att det känns lite dyrt att betala flera hundra kronor för en sallad. Det blir nog en utmaning att få kräsna matnördar (som mig!) att värdera avsmakningsmenyer med grönsaker genom hela menyn lika högt som de med fisk, skaldjur och kött. Men det vore kul att testa maten på Rutabaga!

Det var våra supermatstips, har du några favoritställen? Kommentera gärna!

2 kommentarer

  1. Gillar Pep Stop, Renée Voltaires ställe på Riddargatan. Köpa med eller äta där, goda sallader, wraps , röror och bakat. Smarrigt och butik!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bästa glöggen 2023 – vi testar 5 olika

Vilken är den bästa glöggen 2023? När man bjuder in till adventsfika vill man såklart bjuda på en...

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...