Hyra och köra bil från München till Lech i Arlberg

Som jag skrev om igår när vi planerade vår resa till Alperna bestämde vi oss för att flyga till Munchen och därifrån ta oss till Lech/Zug i Arlberg. Jag kollade upp vad en shuttletransport skulle kosta för familjen, men det var över 700 Euro fram och tillbaka så en hyrbil var ett klart bättre alternativ.

Hyra och köra bil från München

Münchens flygplats hör till en av de enklaste ställen jag hyrt bil på. Hyrbilsbolagen har sina diskar vid utgången av den internationella terminalen och efter att man checkat in där och fått bilnyckeln är det bara att ta hissen till rätt våning på det intilliggande parkeringshuset och hämta upp bilen.

Köra bil från München till Österrikiska alperna

Tyskland har som bekant väldigt bra vägar. Med en ny fin hyrbil med bra ljudsystem gick resan på tre timmar väldigt bra och vi lyssnade på podcasts hela resan. Det enda man behöver tänka på är att ta med kontanter för att betala vägtull vid den Österrikiska gränsen (9 Euro för 10 dagar). Även när man börjar köra upp i bergen är vägarna breda och känns säkra, då man byggt flera tunnlar för att slippa sick-sackandet uppför bergen och när man åker vid branta stup finns ofta tak och väggar, troligen ett kombinerat lavinskydd.

Vill man vara helt säker på att slippa köer när man åker till Lech bör man åka riktigt tidigt, runt 06.30 från München. Men vi orkade inte upp så tidigt utan tog det lugnt på hotellet, åt frukost länge och kom inte iväg förrän 10-tiden. Det var ändå knappt några länge köer att tala om förutom vid några småbyar där det vart segt.

Välj rätt väg från München till Alperna

Den väg som ser kortast ut på kartan är inte den snabbaste, kolla upp rutten med t ex Google Maps som även hjälper till med navigering under resan!

Mysiga tyska byar på vägen

En bonus med att åka bil är allt man får se och uppleva på vägen. Just när vi stannade för att köpa lite lunch i en by firade man där ”Fashing” – en stor byfest där alla var utklädda!

Drygt fyra timmar tog bilresan till Lech/Zug. Härligt att vara framme – läs mer om det i nästa inlägg!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...