Hyra och köra bil från München till Lech i Arlberg

Dela inlägget:

Som jag skrev om igår när vi planerade vår resa till Alperna bestämde vi oss för att flyga till Munchen och därifrån ta oss till Lech/Zug i Arlberg. Jag kollade upp vad en shuttletransport skulle kosta för familjen, men det var över 700 Euro fram och tillbaka så en hyrbil var ett klart bättre alternativ.

Hyra och köra bil från München

Münchens flygplats hör till en av de enklaste ställen jag hyrt bil på. Hyrbilsbolagen har sina diskar vid utgången av den internationella terminalen och efter att man checkat in där och fått bilnyckeln är det bara att ta hissen till rätt våning på det intilliggande parkeringshuset och hämta upp bilen.

Köra bil från München till Österrikiska alperna

Tyskland har som bekant väldigt bra vägar. Med en ny fin hyrbil med bra ljudsystem gick resan på tre timmar väldigt bra och vi lyssnade på podcasts hela resan. Det enda man behöver tänka på är att ta med kontanter för att betala vägtull vid den Österrikiska gränsen (9 Euro för 10 dagar). Även när man börjar köra upp i bergen är vägarna breda och känns säkra, då man byggt flera tunnlar för att slippa sick-sackandet uppför bergen och när man åker vid branta stup finns ofta tak och väggar, troligen ett kombinerat lavinskydd.

Vill man vara helt säker på att slippa köer när man åker till Lech bör man åka riktigt tidigt, runt 06.30 från München. Men vi orkade inte upp så tidigt utan tog det lugnt på hotellet, åt frukost länge och kom inte iväg förrän 10-tiden. Det var ändå knappt några länge köer att tala om förutom vid några småbyar där det vart segt.

Välj rätt väg från München till Alperna

Den väg som ser kortast ut på kartan är inte den snabbaste, kolla upp rutten med t ex Google Maps som även hjälper till med navigering under resan!

Mysiga tyska byar på vägen

En bonus med att åka bil är allt man får se och uppleva på vägen. Just när vi stannade för att köpa lite lunch i en by firade man där ”Fashing” – en stor byfest där alla var utklädda!

Drygt fyra timmar tog bilresan till Lech/Zug. Härligt att vara framme – läs mer om det i nästa inlägg!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...